TV2 stjeler Silje Stang

Silje Stang slutter i P4 etter fem år i radiokanalen. Etter det Dagbladet erfarer vil programlederen om kort tid undertegne kontrakt med TV2. Uroen i P4 er årsaken til at hun valgte å si opp nå.

- Det har gitt meg et spark bak, innrømmer Silje, som i høst har hatt stor suksess som programleder i «Mandagsklubben» på TVNorge.

Silje Stang (27) har vært med på å bygge opp P4 fra starten for fem år siden, først som reporter i morgensendingene og etter et par år også som musikksjef. I høst har hun konsentrert seg om jobben i «Midt i trafikken» på P4 og «Mandagsklubben» på TVNorge, et program som under hennes ledelse har satt ny seerrekord uke etter uke.

Sist mandag så 342000 programmet, der hun etter beste evne holder styr på ordflommen til klubbmedlemmene Thomas Giertsen og Nils Ole Oftebro. Det er allerede bestemt at programmet vil fortsette med den sammen gjengen på TVNorge over nyttår.

Forsiktig

- Jeg vil ikke få noen ny arbeidsgiver før tidligst til høsten, sier Silje Stang. Hun vil sitte i oppsigelsestida i P4 til 1. mars, og akter å ta seg en lang sommerferie når «Mandagsklubben» er ferdig i mai.

- Og til høsten er du klar for TV2?
- Vi snakker sammen, er alt Silje vil si om den saken. Hun har ikke undertegnet noen kontrakt, men Dagbladet er kjent med at TV2 lenge har jaktet på den populære programlederen, ikke minst etter suksessen med «Mandagsklubben». Det er TV2 som er ansvarlig for programskjemaet på TVNorge, så engasjementet der vil ikke komme i konflikt med en jobb i TV2.

- Hvis du går til TV2, hva kunne du tenke deg å gjøre?
- Det er uansett ikke snakk om å hoppe på noe kjempeprosjekt. Jeg er et forsiktig menneske, og akter ikke å fronte noe som kan gå på trynet med en gang. Man trenger ikke å vise seg på skjermen selv om man er på tv, sier en nøktern Silje Stang til Dagbladet.

- Hvis du får tilbud om ditt eget talkshow?
- Da er svaret nei. Jeg vil ha mer erfaring og flere år på baken før jeg drister meg til noe sånt.

Sterkt signal

Silje Stang har lenge signalisert at hun ønsker seg tilbake til Oslo etter fem år på Lillehammer.

- At det skjer nå har sammenheng med situasjonen i P4, bekrefter Silje. Usikkerhet preger de ansatte i kanalen, som i lengre tid har levd med trusler om innsparinger og budsjettkutt.

- Problemet er at vi ikke vet så mye. Alle går og venter på hva som skal skje, og det er ingen hyggelig situasjon. Vi har fått noen signaler, og det er nok for meg, sier Silje. Men hun har et nøkternt syn på bruddet med P4:

- Det er en kommersiell bedrift, og da er det opp til hver enkelt medarbeider å vurdere sin stilling. Flere har sagt at de vurderer sitt forhold til P4. Det er et sterkt signal, mener Silje.

- Mange avventer budsjett-vedtaket i styremøtet 17. desember, men jeg fant ingen grunn til å vente lenger.

- Bittert å slutte på denne måten?
- Nei, for meg et det mer snakk om en følelse av å komme seg videre. Hvem vet, om et par år er jeg kanskje tilbake i P4. Men jeg synes det er trist, sier Silje Stang før hun gjør seg klar til en kveld på byen.