Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- TV2 trenger to nye sjefer

TV2-styret har en tøff oppgave foran seg når de skal finne ny kanalsjef. Redaktøren og finansmannen Trygve Hegnar tror bare en håndfull personer i Norge er i stand til å fylle rollen. Får han selv tilbudet svarer han det samme som sist: nei takk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hegnar har som prinsipp at det bør være én sjef i mediebedrifter, men TV2 er blitt så store at han heller til at en todeling er mer riktig. Også styreleder Jan Erik Knarbakk uttalte til Dagbladet i går at man vil diskutere en slik modell.

- Jeg ble spurt i sin tid, og da vurderte man en todeling. Jeg registrerte det som interessant, men var midt oppe i så mye annet at det ikke passet.

- Du har kanskje bedre tid nå?

- Jeg vil ikke reflektere over det engang. Det er en utfordring, men jeg har nok med to redaktørjobber, sier mannen bak Kapital og Finansavisen.

Rykker opp?

I TV2-huset er Finn H. Andreassen nummer to på rangstigen. På spørsmål om han kan tenke seg å bli sjef, svarer han:

- Det avhenger av om noen vil ha meg.

- Hvis du blir spurt?

- Det avhenger av mange ting.

- Er du kandidat?

- Det vet jeg ikke. Det spørs hva eierne vil med kanalen. TV2 har vokst og vokst, og har nå 18 datterselskaper. Hvor man vil må avklares før man kan finne en ny sjef, mener Andreassen.

Nyhetsredaktør Bjarne Berg avviser kategorisk at han skulle være aktuell til stillingen.

Vanskelig

En tøff konkurransesituasjon og nye konsesjonsforhandlinger er blant utfordringene som møter TV2-sjefen, og svært få tør spå hvem som kan fylle den viktige rollen.

Tidligere kulturminister Åse Kleveland har likevel gjort seg noen betraktninger:

- Fra mitt ståsted vil jeg ønske en leder som i tillegg til å drive godt forretningsmessig, også er noe mer lydhør for den samfunnsmessige rollen som TV2 skal spille. Det er forferdelig viktig å få til en dialog som kan dempe konkurransen mellom NRK og TV2 ved kjøp av rettigheter til kostnadskrevende sendinger, mener Kleveland. På spørsmål om hun er kandidat til jobben, svarer hun:

- Jeg har sluttet å svare på hypotetiske spørsmål.

To sjefer

Ap's fraksjonsleder i kulturkomiteen, Grethe Fossum, tror også TV2 trenger to sjefer. Det eneste hun kan komme på som kan fylle den rollen aleine er styrelederen sjøl.

- Knarbakk er en ryddig fyr med økonomisk sans og journalistisk bakgrunn, og han er en av dem som kjenner TV2 best, mener Fossum. Hun mener TV2 trenger en leder med innsikt i hvordan det politiske systemet fungerer.

- Einar Førde er snart ledig på markedet?

- Det ville vært ganske rart, nesten som at Jan Petersen skulle bli leder i Ap. Det dreier seg om to helt forskjellige kulturer, mener Fossum.