TV2s korstog mot jødene

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JØDEHETS: Det er skremmende og forstemmende at TV2 med Otto Jespersen i spissen gjør det akseptabelt å utsette den jødiske minoriteten i Norge for gamle, antisemittiske uttalelser. 4. desember sa Otto Jespersen: «For å være helt ærlig har jeg knapt møtt en jøde engang. Men dette regner jeg med kommer til å endre seg nå som finanskrisen er i gang. For i likhet med mange andre så må vel jeg også ta meg en tur til pantelåneren etter hvert… » Underforstått: Jøder er pantelånere.

Jeg synes på en måte synd på TV2s ledelse som godkjenner en slik hetskampanje som et ledd i et «humorprogram». Antisemittisme har alt kostet mange millioner menneskeliv. Hvordan kan TV2 ledelsen sove godt når de harselerer over menneskelige lidelser og sår grobunn for å utvikle ny antisemittisme i Norge?

Otto Jespersen sier at han ikke kjenner noen jøder. I mitt lange liv har jeg aldri forstått at noen kan hate et menneske eller en menneskegruppe de aldri har truffet. Men de har opparbeidet fordommer som er skremmende og smertende og gir uttrykk for det. Slike mennesker har absolutt ingen empati med andre menneskers lidelse og må ha et sykelig følelsesliv, der de gleder seg over å mobbe og gjøre andre vondt. Jeg kan forestille meg at terrorister som dreper uskyldige mennesker, kan sitte med sine forvrengte sinn og glede seg over at mennesker er drept.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer