TV2s korstog mot jødene

JØDEHETS: Det er skremmende og forstemmende at TV2 med Otto Jespersen i spissen gjør det akseptabelt å utsette den jødiske minoriteten i Norge for gamle, antisemittiske uttalelser. 4. desember sa Otto Jespersen: «For å være helt ærlig har jeg knapt møtt en jøde engang. Men dette regner jeg med kommer til å endre seg nå som finanskrisen er i gang. For i likhet med mange andre så må vel jeg også ta meg en tur til pantelåneren etter hvert… » Underforstått: Jøder er pantelånere.

Jeg synes på en måte synd på TV2s ledelse som godkjenner en slik hetskampanje som et ledd i et «humorprogram». Antisemittisme har alt kostet mange millioner menneskeliv. Hvordan kan TV2 ledelsen sove godt når de harselerer over menneskelige lidelser og sår grobunn for å utvikle ny antisemittisme i Norge?

Otto Jespersen sier at han ikke kjenner noen jøder. I mitt lange liv har jeg aldri forstått at noen kan hate et menneske eller en menneskegruppe de aldri har truffet. Men de har opparbeidet fordommer som er skremmende og smertende og gir uttrykk for det. Slike mennesker har absolutt ingen empati med andre menneskers lidelse og må ha et sykelig følelsesliv, der de gleder seg over å mobbe og gjøre andre vondt. Jeg kan forestille meg at terrorister som dreper uskyldige mennesker, kan sitte med sine forvrengte sinn og glede seg over at mennesker er drept.

Jeg kan tenke meg at TV2-ledelsen og Otto Jespersen setter seg tilbake etter programmet og klapper hverandres skuldrer for at de har oppnådd det de ønsket: stor oppmerksomhet ved å hetse, slynge ut løgner, fornærme og krenke andre, uten å føle ansvar for konsekvensene. Enkelte grupperinger av ungdom kan nå få følelsen av at det er tillatt å hetse jøder og komme med rasistiske bemerkninger, ettersom TV2 kunne gjøre dette.

Jeg vil UNDERSTREKE at tale-og pressefriheten er en av samfunnets viktigste verdier og at de må forsvares. Men TV2 og Otto Jespersen misbruker dessverre talefriheten ved å spre løgner om minoriteter, mobbe dem og krenke dem, – noe som kan gi signaleffekt om at rasisme mot jøder blir akseptert. Er det slik bare 63 år etter at gasskamrene ble stengt? Eller tar TV2 og Otto Jespersen feil? Til slutt vil jeg minne om Otto Jespersens krenkende og ydmykende uttalelse fra 20. november: «Jeg vil også benytte anledningen til å minnes alle de milliarder av lopper og flatlus som mistet livet i tyske gasskamre, uten å ha gjort noe annet galt enn å slå ned på personer av jødisk opphav.»