Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

TV3 blandet metamfetamin og metadon

Gikk på tekste-smell. Kommer du på noen bedre?

(Dagbladet.no): På dagens Oprah Winfrey Show handlet det om 17 år gamle Chantel som forsøker å slutte med Crystal Meth, også kjent som metamfetamin. Men TV3s tekstere er tydelig usikre på hva som er hva i narkotikaverdenen, og oversatte Crystal meth, også kjent som metamfetamin, med metadon. Sistnevnte brukes for å hjelpe folk å slutte med heroin.

Dette gikk ikke upåaktet hen hos Oprahs seerskare, og etter hva Dagbladet.no erfarer, opplevde TV3 seerstorm fra narkomane og eks-narkomane som klagde på oversettelses-feilen. De skal ha vært i harnisk over feilen, som er pinlig for TV3:

- Det er alltid dumt når tekstingen er feil, det skal ikke skje, sier Glenn Støldal, informasjonsansvarlig i TV3 til Dagbladet.no.

Den gale tekstingen ble ikke bare vist én gang:

- På grunn av en feil ble den gale tekstingen vist både i det første programmet, og i reprisen som gikk i dag. Men vi har gitt beskjed videre internt, for å sørge for at dette ikke skjer igjen, sier Støldal.

Blant annet førte oversettelses-feilen til følgende interessante oversettelser i dagens Oprah:

- Ifølge eksperter så kan krystallmetadon føre til utsvevende sexliv.

Hva slags stoff dette «krystallmetadon» er, er usikkert, men det er tydelig at det har en skummel effekt på sexlivet:

- Metadon førte en mann inn i en seksuell underverden.

Vet du om andre oversettelses-tabber? Send dem inn i kommentar-feltet under.

Her er Oprah på besøk hos David Lettermans «The Late Show».
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling