TV3 frikjent for ærekrenkende «skandalefjernsyn»

- En seier for forbrukerjournalistikken.

FRIKJENT: Programleder Janne Seime Siler var blant de som ble saksøkt for ærekrenkelse i forbindelse med TV3-programmet «Bygg & Bedrag». Sammen med tv-snekker Morten Hofstad (bak) hjalp hun forbrukere mot useriøse håndverkere. Foto: TV3
FRIKJENT: Programleder Janne Seime Siler var blant de som ble saksøkt for ærekrenkelse i forbindelse med TV3-programmet «Bygg & Bedrag». Sammen med tv-snekker Morten Hofstad (bak) hjalp hun forbrukere mot useriøse håndverkere. Foto: TV3 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tromsøentreprenør Leif Erik Knutsen har saksøkt TV3, Nordisk Film, programleder Janne Seime Siler og regissør Lasse Ramstad i programmet «Bygg & Bedrag» etter å ha medvirket i en episode av programmet.

I episoden, som gikk på lufta i oktober 2010, ble publikum presentert for syvbarnsfamilien Skredlunds dårlige erfaringer med entreprenørens firma, Knutsens Byggservice.

Erstatningskrav Siden TV3-programmet mener Leif Erik Knutsen at han har tapt over en million kroner i inntekt.

Entreprenøren gikk dermed til søksmål for brudd på presseetikk og overtredelse av Vær Varsom-plakaten, med krav om erstatning for tapt inntekt, fremtidig tap av inntekt og krav om oppreisning for ærekrenkelser.

Totalt var beløpskravet i størrelsesorden 9 til 11 millioner.

Frikjent Nord-Troms tingrett avsa dommen onsdag og frikjente TV3, Nordisk Film, Seime Siler og Ramstad på alle punkter.

- Vi har hele tiden følt oss trygge på seier i denne saken, og vi er naturligvis fornøyd med at Leif Erik Knutsen ikke vant frem med søksmålet, sier programdirektør Åse Bendiksen i TV3 i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer