Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

TV3 om Kjelling-bråket: - Vi jobber med det

Kaller håndballspilleren for «den nye malen på en ekspertkommentator».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Sent onsdag kveld bekrefter Drammen HK at Kristian Kjelling likevel får kommentere fredagens semifinale i håndball-EM.

(Dagbladet): For første gang i historien er de norske håndballgutta klare for en semifinale i et mesterskap, da de i kveld tok en sensasjonell seier mot storfavoritten Frankrike under EM i Polen.

Mens håndballjentene har vært populære i årevis, har deres mannlige kolleger aldri vært i nærheten. Nå er gutta for alvor i ferd med å snu trenden.

At det henger sammen med spillernes vanvittige prestasjoner er det ingen tvil om. Vertskanalen TV3, som har sikret seg rettighetene for første gang, er fra seg av begeistring.

Overveldet Flere seerrekorder er slått gjennom mesterskapet, sist da over 700 000 fulgte thrilleravslutningen mot Makedonia mandag.

- Jeg tror alle i TV3 har sittet foran tv-en med høy puls og tårer i øyekroken både på håndballguttas og egne vegne i kveld. Det blir spennende å få tallene i morgen, sier presssjef Line Vee Hanum til Dagbladet og fortsetter:

- Vi gledet oss over å få muligheten til å vise håndball-EM på TV3 og Viasat 4, men jeg må innrømme at dette mesterskapet har tatt en vending vi bare kunne drømme om i forkant. TV3 er stolte over å være den kanalen som får kringkaste håndballguttas internasjonale gjennombrudd.

Håndballprofil Kristian Kjelling har fungert som ekspertkommentator for TV3 under mesterskapet, og har høstet ros fra flere hold, deriblant av Dagbladets Esten O. Sæther.

- Den nye malen Men til tross for Norge er videre i mesterskapet, forteller Drammen HK-trener Øystein Havang til Dagbladet at Kjelling må hjem i morgen for å spille treningskamp.

Kjelling selv sier at han ikke har noen intensjoner om å forlate EM-sirkuset rett før det store høydepunktet.

- Blir det semifinale for Norge, kommenterer jeg videre for TV3, sa Kjelling til NRK før kampen mot Frankrike.

TV3s pressesjef vil ikke spekulere i om Kjelling får bli, men forteller at det i redaksjonen jobbes med å finne en løsning.

- Uansett om Kjelling er med videre eller ikke, skal vi sørge for at håndballsendingene skal holde like høyt nivå de neste kampene.

Vee Hanum hyller Kjellings innsats som ekspertkommentator.

- Vi anser Kristian Kjelling som den nye malen på en ekspertkommentator. Han har en blanding av personlig erfaring, interesse og kunnskap som gjør at han kommer med fornuftige og balanserte innspill.

- Han er aktiv spiller, har opplevd situasjonene på banen selv, noe som gjør ham til mer enn bare en synser. Jeg tror det er med på å tilgjengeliggjøre sporten for flere seere, sier hun.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!