TV3-sjef slakter Tufte-pris

Mener fotballnerdene er en dansk idé og slett ikke nyskapende.

(Dagbladet.no:) TVNorge og Nordisk Film fikk prisen «Årets nyskapning» under årets Gullruten med Heia Tufte. Programdirektør i TV3, Hans Peter Hognestad, mener juryen bommer med prisen, skriver Kampanje.

Feil kategori

TVNorge og produksjonsselskapet Nordisk Film prisen for «Årets nyskapning» med Heia Tufte. Det var det flere som reagerte på etter showet.

- At Tufte får prisen for «Årets nyskapning» er litt rart. At de vinner prisen for «Beste underholdningsprogram» er selvfølgelig greit og kanskje burde de ha vunnet prisen for «Beste Reality», men ikke nyskapning, sier programdirektør i TV3, Hans Peter Hognestad, til Kampanje.

- Ikke surmaget

Hognestad viser til at Heia Tufte slett ikke er utviklet i Norge.

- Jeg ønsker ikke å fremstå som surmaget, men Tufte er opprinnelig et danskutviklet program som het FC Zulu. Jeg synes juryen bommer litt når der gir Tufte prisen for Årets Nyskapning, sier Hognestad.

Styreleder Leif Holst Jensen i Norske Film- og tv-produsenters forening forsvarer at Tufte fikk prisen «Årets nyskapning». Han viser til at programmet faktisk er utviklet av Nordisk Film i Norge selv om det for første gang var i produksjon i Danmark.

TV-SUKSESS: De selverklærte nedrene i Heie Tufte ble så populære at TVNorge skal kjøre i gang runde to. Foto: Eirik H. Urke
TV-SUKSESS: De selverklærte nedrene i Heie Tufte ble så populære at TVNorge skal kjøre i gang runde to. Foto: Eirik H. Urke Vis mer
<B>FEM NYE:</B> I år skal fem nye nerder få prøve seg i Tufte-drakta.