Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

TV3 vraker «Elven»

TV-ekspert mener dårlig kvalitet må ta mye av skylden for seerflukten fra TV3-serien. Det blir ingen ny sesong.

IKKE NY SESONG: Hovedrollene i «Elven» spilles av Espen Reboli Bjerke og Ingeborg Sundrehagen Raustøl. I serien spilte også Stig Henrik Hoff, Dennis Storhøi og Thomas Hayes. FOTO: TV 3.
IKKE NY SESONG: Hovedrollene i «Elven» spilles av Espen Reboli Bjerke og Ingeborg Sundrehagen Raustøl. I serien spilte også Stig Henrik Hoff, Dennis Storhøi og Thomas Hayes. FOTO: TV 3. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dramathrilleren «Elven» var en av TV3s storsatsinger i vår. Men serien trakk ikke så mange seere som TV3 kanskje hadde ønsket. I gjennomsnitt benket 132.000 seere seg foran skjermen til hver episode, inkludert opptak, repriser og steaming fra TV3s nettspiller ViaFree.

Nå opplyser TV3 at det ikke blir en ny sesong av «Elven», hvor blant annet Dennis Storhøi og Thomas Hayes fra NRK-suksessen «Skam» hadde to av rollene.

- Seertallene er ok, men vi skulle selvsagt sett at det var noe høyere, sier Line Vee Hanum, kommunikasjonssjef for MTG, som eier TV3.

Men hun forklarer at grunnen til at det ikke blir en sesong to, er at «Elven» var en enkeltstående sesong med en løsning på krimgåten.

ETTER SKAM: - Ikke mye pusegutt her, sier Thomas Hayes om den nye rollen i TV-serien «Elven». Video: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer Vis mer

- Seertall har alltid mye å si for om man vil gå videre med et prosjekt. Det er eksempler på serier hvor man har tenkt å ha en sesong, men så har den så bra seertall at man lager en til. Men i dette tilfellet var det så enkelt som at det var en avsluttende sesong, sier Hanum.

Morten Wiberg, TV-sjef i Carat, mener TV-serien ikke presterte særlig bra, og tror de ville laget en ny sesong om seertallene var høyere.

- Burde hatt over 200 000 seere

- Jeg synes ikke seertallene var gode nok. Når TV3 slår sammen seertall fra alle plattformer, bør slike satsinger ha over 200 000 seere. Jeg er ganske sikker på at hadde dette konseptet gått vesentlig bedre ville de produsert noe liknende med et annet plott, sier Wiberg.

Grunnen til at «Elven» ikke oppnådde de høye seertallene, tror han er sammensatt. Men han tror kvaliteten har mye å si.

- Første episode gikk i utgangspunktet veldig bra, for live-sendingene hadde 180 000 seere. Hadde kvaliteten vært god ville flere fulgt med på andre episode, men da hadde de kun 135 000 seere, som er en nedgang på 25 prosent. På tredje episode var det kun 112 000 seere, sier Wiberg.

I startfasen

Han legger til at det ikke var andre programmer som ga konkurranse som ødela for TV3s satsning. Men han mener det er bra for mangfoldet at TV3 også satser på dramaserier.

- De vil nok ikke klare å få seertallene til TV 2 og NRK, siden disse retter seg mot et bredere publikum. Men med «Aber Bergen» viste TV3 at de kan produsere drama som publikum setter pris på, sier Wiberg.

Line Vee Hanum i MTG forteller at TV3 fortsetter satsingen på TV-drama.

- Vi samarbeider med produsent Arne Berggren om andre dramaprosjekter, sier Hanum.

De er i startfasen på flere prosjekter, uten at hun ønsker å gå nærmere inn på disse. Fra før er det kjent at det blir en ny sesong av advokatserien «Aber Bergen».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!