Tvedt skyter seg i foten

Terje Tvedt skjærer alle NRKs innsamlingsaksjoner over en kam og føyer dem inn i sitt kjente fiendebilde av norsk utviklingshjelp.

GANGSYN: Terje Tvedts artikkel i siste nummer av Samtiden, gjengitt i en kortversjon i Dagbladet, gir meg en følelse av at han er så beruset av sine egne retoriske spissformuleringer at han mister gangsynet, skriver Christian Borch, som flere ganger har ledet TV-aksjonen. Her fra innsamlingen til Leger Uten Grenser i 2006. Foto: NRK
GANGSYN: Terje Tvedts artikkel i siste nummer av Samtiden, gjengitt i en kortversjon i Dagbladet, gir meg en følelse av at han er så beruset av sine egne retoriske spissformuleringer at han mister gangsynet, skriver Christian Borch, som flere ganger har ledet TV-aksjonen. Her fra innsamlingen til Leger Uten Grenser i 2006. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Terje Tvedts grusomme salve mot NRKs innsamlingsaksjoner er interessant av flere grunner. Generelt lister han opp prinsipper vi selvsagt alltid må ha med oss i den mentale bagasjen. Men så blåser han i sin fordømmelses trompet og slår fast at vi går på akkord med hvert enkelt av dem – hele tiden, hele veien. Det er ikke sant, og det vet han. Han går altså på akkord med prinsippene for sitt eget fag, nemlig akademisk objektivitet, og setter dermed sitt eget prosjekt på grunn fra første åretak. En annen ting er at han skjærer alle NRKs innsamlingsaksjoner over en kam og føyer dem inn i sitt kjente fiendebilde av norsk utviklingshjelp. Der hører de ikke uten videre hjemme.

Jeg er visstnok den som har ledet og deltatt i flest av NRKs store innsamlingsaksjoner. Den første var for Frelsesarmeen, den andre for Amnesty International, den tredje for Leger uten Grenser. Dessuten hadde jeg ansvaret for et par prosjekter i forbindelse med innsamlingen for UNICEF, i Sør-Sudan og USA. La det være slått uttrykkelig fast: Vi tok vår journalistiske integritet meget alvorlig i samtlige tilfeller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer