Tvedts desinformasjon

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DEN GAMLE

ml-eren, professor Terje Tvedt, rir igjen og viser enda en gang at han ikke har glemt gamle kunster når det gjelder desinformasjon.. Denne gang er det norske misjonsorganisasjoner som får gjennomgå. I kommentarer på tv, radio dagspressen sprer han et usant bilde av hvordan norske misjonsorganisasjoner driver bistand for penger tildelt fra staten. Mitt spørsmål er hvorfor Tvedt gjør det? Jeg nekter nemlig å tro at han ikke vet bedre. Tar jeg feil, ber jeg om unnskyldning; men da har professoren et problem.

Tvedt forkynner for alle journalister som villig låner ham øre uten kritiske motspørsmål at «aldri før har norske trossamfunn sendt ut så mange misjonærer.» Dette er ikke sant, og det vet Tvedt. Han har fått det riktige tallmaterialet fra meg. Men altså uten å bruke det. Og det er ikke riktig at ingen nasjon sender ut flere misjonærer i forhold til folketallet enn Norge. Organisasjonene er heller ikke avhengig av penger fra staten for å sende ut misjonærer. Staten betaler ikke lønn til norske misjonærer og har aldri gjort det! Bistandsmidlene blir brukt til å lønne fagfolk som driver bistandsprosjekter av ulik karakter. Det er tale om utdanning for barn og unge, helsearbeid og prosjekter innen landbruk. Arbeidet høster faglig anerkjennelse fra alle hold! Evalueringsrapportene er positive og er tilgjengelige også for Tvedt om han gidder å lese.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer