Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tverrkulturelle soulsøstre

Tribal stemning fra fransk-afrikansk soulprinsesser.

CD: Les Nubians - fransk-kamerunske Helene og Celia Foussart - debuterte i 1998 med albumet «Princesses Nubiennes». Søstrenes afroinfluerte og fransktalende jazz/soul tiltrakk seg særlig oppmerksomhet i amerikanske hiphopsirkler, noe som åpnet for gjesteopptredener for store artister som blant annet Talib Kweli & Hi-Tek, Black Eyed Peas og Guru på hans «Streetsoul»-album. Talib Kweli har dessuten valgt å ta samarbeidet et steg videre og bidrar på det optimistiske savannekor-inspirerte åpningssporet «Temperature Rising» .

Les Nubians bedriver musikalsk globalisering på linje med de største multinasjonale selskapene. På «One Step Forward» er de nemlig rede til å surfe på crossoverbølgen.

Inspirert av blant annet Sade, Jill Scott, hip hop og afrikanske legender som Fela Kuti og Miriam Makeba, og i samarbeid med jamaicansk-amerikanske Morgan Heritage på låten «Brothers & Sisters» , lager de åpen, raus og feminin afropeisk soul. Låtene synges vekselvis på fransk og engelsk. Det multilingvistiske - i tillegg til den togskinnedunkende saksofonintroen - er med på å bidra til følelsen av å være underveis. Ikke bare mellom kontinenter, men også i storbygettoens musikalske underverden. Stor internasjonal flyplass, eller røykfylt kafé; Les Nubians kan vise seg å være like anvendelig som flyselskapenes bonuspoeng. «One Step Forward» er jevnt over bra, «Temperature Rising» det mest minneverdige sporet på plata, resten utmerker seg ikke i samme grad.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media