Tverrkulturelle soulsøstre

Tribal stemning fra fransk-afrikansk soulprinsesser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Les Nubians - fransk-kamerunske Helene og Celia Foussart - debuterte i 1998 med albumet «Princesses Nubiennes». Søstrenes afroinfluerte og fransktalende jazz/soul tiltrakk seg særlig oppmerksomhet i amerikanske hiphopsirkler, noe som åpnet for gjesteopptredener for store artister som blant annet Talib Kweli & Hi-Tek, Black Eyed Peas og Guru på hans «Streetsoul»-album. Talib Kweli har dessuten valgt å ta samarbeidet et steg videre og bidrar på det optimistiske savannekor-inspirerte åpningssporet «Temperature Rising» .

Les Nubians bedriver musikalsk globalisering på linje med de største multinasjonale selskapene. På «One Step Forward» er de nemlig rede til å surfe på crossoverbølgen.

Inspirert av blant annet Sade, Jill Scott, hip hop og afrikanske legender som Fela Kuti og Miriam Makeba, og i samarbeid med jamaicansk-amerikanske Morgan Heritage på låten «Brothers & Sisters» , lager de åpen, raus og feminin afropeisk soul. Låtene synges vekselvis på fransk og engelsk. Det multilingvistiske - i tillegg til den togskinnedunkende saksofonintroen - er med på å bidra til følelsen av å være underveis. Ikke bare mellom kontinenter, men også i storbygettoens musikalske underverden. Stor internasjonal flyplass, eller røykfylt kafé; Les Nubians kan vise seg å være like anvendelig som flyselskapenes bonuspoeng. «One Step Forward» er jevnt over bra, «Temperature Rising» det mest minneverdige sporet på plata, resten utmerker seg ikke i samme grad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer