Tvihold på Bjørneboe!

I kveld er siste sjanse til å se forestillingen «Inter» på Black Box. Ikke la den intetsigende tittelen bestemme kvelden. Koreografen bak, Andreas Bjørneboe, er det motsatte av intetsigende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Unge Bjørneboe er et stort og løfterikt talent som norsk dansekunst bør tviholde på.

Han er noe så sjeldent som en norsk danser og koreograf med erfaring og skolering fra den internasjonale toppklasse (Martha Graham-kompaniet, Metropolitan-balletten og en rekke andre). Det synes både at han vet hva han gjør og hvordan det må gjøres. Best av alt er likevel at her er en koreograf som vet hva han vil.

De fire forskjellige verkene som nå presenteres av danserne Tonje Nordlinder, Kristina Johannessen Conders, Geir Gundersen, Richard Lessey og Katharina Bjørneboe på Black Box, har alle den samme inderlige forståelsen av bevegelsenes eget språk.

Bjørneboe utfordrer sine dansere til frigjørende utfoldelse. Om de færreste av dem har tekniske forutsetninger til å følge ham helt fram, så er det hele tida en synlig glede som bærer langt på vei. I dans er det heller ikke noe paradoks at nettopp mangelfullt trente dansere avslører en begavet koreograf. Bjørneboe søker en befriende letthet i lange, rene, vakre linjer. De kan slynge seg sensuelt over scenen som i Tonje Nordlinders fortolkning av kvinneskikkelsen i åpningsverket «Astra», bli til poesi i klassiske øyeblikk, men også samles i ømme, vare øyeblikk av kjærlighet i pardans. Kristina Johannessen Conders har sikkerhet og temperament nok til en lystig danserisk Hommage til gamle Johann Sebastian Bach.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer