Tvihold på fasaden

Frykten for forandring - fører den oss lukt inn i kjedsomheten?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SØRLANDSSTRIPA skal være en endeløs rekke av små, hvite skipperstuer med tilhørende båthus i rødt. Alternativt, for den som er søkkrik, kan landskapet brytes opp med store , hvite hus. Da er tilbehøret gjerne tennisbane og svømmebasseng. Innimellom finnes de fastboende som ler av badegjestene om vinteren. Når sommeren kommer, fortsetter de å humre hele veien til banken og bankboksene, over lettlurte tilreisende som betaler hva som helst for at ferien skal bli solbrun av perfekthet. Det å være en god kristen utelukker som kjent ikke det å være en god og dyktig kremmer.

FOR SVÆRT MANGE i dette landet er snart grensa for lykkelig vinter nådd, tankene seiler dermed av gårde til den kommende sommeren. Planer blir diskutert og lagt. Bildet av smårollinger med solbleket ullhår som fanger krabber fra bryggekanten, skal knipses. Nikk, nikk til den lokale sjarmøren som ljuger så det renner når vi spør hvor det er godt fiske. Verden skal erobres over et glass hvitvin når sola er i ferd med å gjemme seg bak makrellskyene.

Mammons utvalgte utøver helst disse aktivitetene på den tidligere nevnte stripa. Men, noen svarte skyer er i ferd med å skygge for drømmen. Det er forandring i sikte, fare, fare krigsmann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer