Tvilling-hevn

JAR (Dagbladet): Laila Goody ble helt satt ut da hun kom til innspillingen av «Ballen i øyet» i går morges. Så hun dobbelt? Nei, det var bare en hel liten horde av eneggede tvillinger som innvaderte studioet i ren Noahs Ark-stil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Da jeg kom hit grytidlig på morgenen og så alle disse tvillingene med identisk utseende holdt det på å gå rundt for meg, forteller Laila Goody som har den bærende hovedrollen i Catrine Telles futuristiske spillefilm-debut «Ballen i øyet».

Medbrakt matpakke

Satt ut ble ikke de mange eneggende tvillingene som er hyret inn som statister til filmen. Etter å ha blitt tatt for å være hverandre gjennom et helt liv, er det stas å endelig kunne dra noen fordeler av å være klin like.

- Ja, dette var moro. Vi satt hjemme i Tromsø og hørte på radioen da de etterlyste tvillinger til en ny film. Siden har vi ikke vært til å stoppe, forteller Odd Are og Per Edgar Nygaard. Takket være naturens gang og dyktige kostymefolk på Jar framstår Nygaard-brødrene og et tjuetalls andre tvillingpar med skremmende likhet. Og at Norsk Films økonomi ikke er bedre enn at de må knaske på medbrakt matpakke i lunsjpausa, setter ingen demper på «nær-Hollywood»-opplevelsen.

For streit

Produsent Tom Remlow presenterer «Ballen i øyet» som en annerledes norsk film.

- I Haugesund hevdet utenlandske filmkritikere at vi lager så like filmer her til lands. Vel, nå er deres bønner om egenart hørt, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer