Tvilling-hevn

JAR (Dagbladet): Laila Goody ble helt satt ut da hun kom til innspillingen av «Ballen i øyet» i går morges. Så hun dobbelt? Nei, det var bare en hel liten horde av eneggede tvillinger som innvaderte studioet i ren Noahs Ark-stil.

- Da jeg kom hit grytidlig på morgenen og så alle disse tvillingene med identisk utseende holdt det på å gå rundt for meg, forteller Laila Goody som har den bærende hovedrollen i Catrine Telles futuristiske spillefilm-debut «Ballen i øyet».

Medbrakt matpakke

Satt ut ble ikke de mange eneggende tvillingene som er hyret inn som statister til filmen. Etter å ha blitt tatt for å være hverandre gjennom et helt liv, er det stas å endelig kunne dra noen fordeler av å være klin like.

- Ja, dette var moro. Vi satt hjemme i Tromsø og hørte på radioen da de etterlyste tvillinger til en ny film. Siden har vi ikke vært til å stoppe, forteller Odd Are og Per Edgar Nygaard. Takket være naturens gang og dyktige kostymefolk på Jar framstår Nygaard-brødrene og et tjuetalls andre tvillingpar med skremmende likhet. Og at Norsk Films økonomi ikke er bedre enn at de må knaske på medbrakt matpakke i lunsjpausa, setter ingen demper på «nær-Hollywood»-opplevelsen.

For streit

Produsent Tom Remlow presenterer «Ballen i øyet» som en annerledes norsk film.

- I Haugesund hevdet utenlandske filmkritikere at vi lager så like filmer her til lands. Vel, nå er deres bønner om egenart hørt, sier han.

«Ballen i øyet» spilles i sin helhet inn i studioene på Jar fordi «virkeligheten er for streit». Prislappen er på 19 millioner kroner og premieren finner sted neste høst.

NY FILM: Laila Goody spiller hovedrollen i den nye norske filmen Ballen i øyet som er under innspilling på Jar.