Tvillingene stjal showet

Den tilbakeholdne komikeren Robert Stoltenberg kom med flere avsløringer da han var med på innspilling av «Den store klassefesten» i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Der ble han også gjenforent med tvillingbroren Harald.

-  Vi hang mye sammen i skoletida, og lagde alltid show. Det gjør vi fremdeles, sier Harald Stoltenberg, tvillingbroren til komiker Robert.

De to gikk i samme klasse i 1. klasse på Lillestrøm videregående skole i 1981. I går deltok de på innspillingen av Dan Børge Akerøs sesongpremiere på «Den store klassefesten», som sendes på NRK over nyttår. Som konkurrenter deltok komiker Rune Andersen og hans ungdomsskoleklasse fra Oddemarka ungdomsskole i Kristiansand. Andersen er for tida aktuell med showet «Hurra for Andersen».

Lagde sirkus

De to tvillingene imponerte både sin egen klasse og motstanderklassen da de med stor innlevelse framførte en egenskrevet rap fra 80-tallet.

-  Med Harald og Robert til stede var det alltid rap, forteller en av klassekameratene.

-  Vi var ikke akkurat noe Gatas Parlament, fastslår Robert Stoltenberg beskjedent.

De to tvillingbrødrene var en del av en søskenflokk på fire. Familien flyttet fra Oslo til Fetsund da guttene var ni år gamle.

De to startet tidlig med å underholde, og lagde ofte teater sammen. De satte også opp sirkusforestilling. Da de var ti år, arrangerte de audition for å finne artister. Som 17-åring fikk Robert Stoltenberg eget radioprogram i NRK. Han jobbet også i skoleavisa «Speilet», som drev med kjendisjournalistikk, i programmet kommer det fram at han blant annet intervjuet Akerø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.