Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tvillingene stjal showet

Den tilbakeholdne komikeren Robert Stoltenberg kom med flere avsløringer da han var med på innspilling av «Den store klassefesten» i går kveld.

Der ble han også gjenforent med tvillingbroren Harald.

-  Vi hang mye sammen i skoletida, og lagde alltid show. Det gjør vi fremdeles, sier Harald Stoltenberg, tvillingbroren til komiker Robert.

De to gikk i samme klasse i 1. klasse på Lillestrøm videregående skole i 1981. I går deltok de på innspillingen av Dan Børge Akerøs sesongpremiere på «Den store klassefesten», som sendes på NRK over nyttår. Som konkurrenter deltok komiker Rune Andersen og hans ungdomsskoleklasse fra Oddemarka ungdomsskole i Kristiansand. Andersen er for tida aktuell med showet «Hurra for Andersen».

Lagde sirkus

De to tvillingene imponerte både sin egen klasse og motstanderklassen da de med stor innlevelse framførte en egenskrevet rap fra 80-tallet.

-  Med Harald og Robert til stede var det alltid rap, forteller en av klassekameratene.

-  Vi var ikke akkurat noe Gatas Parlament, fastslår Robert Stoltenberg beskjedent.

De to tvillingbrødrene var en del av en søskenflokk på fire. Familien flyttet fra Oslo til Fetsund da guttene var ni år gamle.

De to startet tidlig med å underholde, og lagde ofte teater sammen. De satte også opp sirkusforestilling. Da de var ti år, arrangerte de audition for å finne artister. Som 17-åring fikk Robert Stoltenberg eget radioprogram i NRK. Han jobbet også i skoleavisa «Speilet», som drev med kjendisjournalistikk, i programmet kommer det fram at han blant annet intervjuet Akerø.

Eksmodell

Klassekameratene til Stoltenberg beskriver ham som en distré person som elsket å underholde.

Skal vi tro klassevenninne Mona, var Stoltenberg tilbakeholden også som ungdom.

-  Han var pen og pyntelig og forsvant ofte midt under klassefestene, forteller hun.

I programmet forteller Stoltenberg blant annet at han både har vært medlem av Indremisjonen og modell for Elite Modellbyrå.

Han har også solgt kjøkkenredskaper på gata i Oslo.

Linda møter Bush

I «Den store klassefesten» gir Robert Stoltenberg gjensyn med kjente og kjære karakterer fra «Borettslaget», og Rune Andersen framfører noen av sine mest kjente parodier.

En improvisert sketsj med Linda Johansen og hennes lille Tommy som møter George W. Bush til diskusjon om naturvern, fikk fram lattertårene hos både Dan Børge Akerø og publikum.

-  Jeg hadde allerede på skolen sansen for folk som ikke var helt A4. Karakteren Narvestad fant jeg hos en bussjåfør i Oslo, røper komikeren.

Etter innspillingen dro klassene videre til Smuget i Oslo. Hvem som stakk av med seieren, får du se når programmet sendes lørdag 15. januar.

TVILLINGSJELER: Robert Stoltenberg gikk i samme klasse som tvillingbroren Harald Stoltenberg på Lillestrøm videregående, der de to fant på mye sprell. I går mimret de om skoletida i «Den store klassefesten», som sendes på tv i januar.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media