Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tvilsom moral

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Grand Theft Auto» er et spill uten den revolusjonerende 3D-grafikken, de futuristiske doningene, plasmakanonene eller innfløkte inntriger. Du er mafiaens løpegutt, befinner deg som oftest i en stjålet sportsbil og har ingenting imot å dekorere bilen med blod og gørr fra tilfeldig forbipasserende.

Så politisk ukorrekt som det kan bli: Du frakter narkotika, plasserer bilbomber og får poeng for å meie ned joggere. Myndighetene i bl.a. Frankrike prøver å få til et forbud, så kanskje du bør skynde deg å kjøpe spillet _ før en tabloidavis inviterer Kjell-Magne til å prøvespille, han fordømmer det og importøren trekker det tilbake grunnet redsel for dårlig PR.

Den tvilsomme moralen til tross, jeg morer meg storveies med dette spillet. Det er basert på en enkel idé: Kriminelle hensikter, raske biler, action og valgfrihet; spillet har ikke lagt løpet for deg, du kjører hvor du selv vil. På grunn av den ganske enkle grafikken krever ikke spillet for mye av maskinen. Med den glimrende musikken i bakgrunnen pumper adrenalinet likevel vilt. Nesten like rått som på film _ og her har du flere liv!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!