Tvilsomme journalister i lokalavis

Morsom og velkonstruert langnovelle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Åsmund Forfang skriver seg rett inn i debatten om journalisters arbeidsmetoder med sin nye bok. Handlingen i langnovellen er lagt til en liten lokalavis. En ung stjernejournalist er nyansatt og tar snart styring i den sindige redaksjonen. Da han får ferten av en sak som rammer bygdas store gründer, setter han i gang et nøye regissert spill som også involverer hovedstadspressen.

Satt på spissen

Verken journalister eller redaktører levnes mye ære i boka. Det blir liggende lik i tråkket etter den selvrettferdige journalisten med «den oppkjeftige tonen». Forfang balanserer hele tida på grensen til parodien, han er vittig og karakteristikkene sitter.Når novellen likevel er mer enn humoristisk satire over kjepphøye journalistynglinger og veike redaktører, skyldes det særlig to forhold. Forfang gir utvalgte skikkelser tilstrekkelige nyanser og foruroligende trekk til at de blir litterært interessante. Og han etablerer en original og litt trøbbel som forteller. Hun er allvitende, samtidig som hun stadig tydeligere trer fram som en aktør i fortellingen.Fortelleren er dessuten av det omsorgsfulle slaget, og sensurerer de groveste partiene med setninger som: «Eg legg eit diskresjonens lokk over dei hissige orda som vart utveksla no.»Så veldig diskret blir det imidlertid ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer