Tvilsomme russiske bestemødre på ville veier

Vårens vakreste - eller verste - eventyr, er i gang. Og russiske bestemødre tar kaka.

TIL FINALEN:  Skrekk og gru, men disse sjarmerende, men umusikalske bestemødrene går ganske sikkert videre til Eurosong-finalen lørdag. Foto: Eurovision Song Contest
TIL FINALEN: Skrekk og gru, men disse sjarmerende, men umusikalske bestemødrene går ganske sikkert videre til Eurosong-finalen lørdag. Foto: Eurovision Song ContestVis mer
FINLAND: Pernilla Karlsson synger «När jag blundar». Foto: Eurovision
FINLAND: Pernilla Karlsson synger «När jag blundar». Foto: Eurovision Vis mer

Som russiske bestemor-dommer popper de fram på scenen og synger og gauler med den stemmen de fikk av Vårherre. Han var ikke i det musikalske hjørnet da de kom til verden.

Redselsfullt, jo visst, men underholdende og morsomt.

Men hvor det ender? Skulle ikke forundre meg at de feststemte bestemødrene går videre til finalen. Russland gjør som de vil, og får stemmer av sine undersåtter uansett.

Men vi velger oss finske Pernilla Karlsson.

I et par uker har oppkjøringen mot semi- og hovedfinalene pågått. Nå er vi i gang. I kveld er det den første av to delfinaler.
Ti land fra hver av de to delfinale går videre til finalen lørdag.

Norge og Sverige, de to nasjonene vi er mest opptatt av skal kvalifisere seg torsdag. Og i kveld kan vi jo heie på våre nordiske naboer: Danmark, Island og Finland.

Finske Pernilla Karlsson synger den vakre og stemningsfulle «När jag blundar».

Den er Dagbladets MGP-anmelders favoritt i kveld. Forhåpentligvis går den videre til finalen, men til tross for sin overjordiske sanselighet har den minimale vinnersjanser, skulle vi tro.

Den islandske duoen Greta Salóme & Jónsi utgjør et trivelig bekjentskap. Danske Soluna Samay følger vi også med i spenning. Ingen ting hadde vært morsommere enn å få samtlige fem nordiske land med i finalen lørdag.