STORTINGSKRANGEL I DAG:

Tvinger tre Frp-statsråder til Stortinget for Dab-avklaring

Regjeringen med kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) gikk på en smell i Stortinget i formiddag.

INN PÅ TEPPET: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum og Ap-leder Jonas Gahr Støre frykter for sikkerheten ved å slukke FM-nettet og vil ha svar Frp-statsråder i stortingssalen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
INN PÅ TEPPET: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum og Ap-leder Jonas Gahr Støre frykter for sikkerheten ved å slukke FM-nettet og vil ha svar Frp-statsråder i stortingssalen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Et flertall, inkludert regjeringspartiet Frp, vedtok å utsette debatten om slukking av FM-nettet og innkaller Frp-statsrådene med ansvar for beredskap og sikkerhet, justisminister Anders Anundsen, samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og fiskeriminister Per Sandberg, til Stortinget for å forsikre om at det er forsvarlig å stenge FN-nettet 11. januar.

Dobbeltkommunikasjon

Jonas Gahr Støre mener Stortinget har fått nok av Frps dobbeltkommunikasjon overfor Stortinget.

- Et bredt flertall vil gjennomføre innføringen av DAB. Men når Frp står her i Stortinget og sier at det er uklart fra deres statsråder om dette er forsvarlig, må vi få dette avklart. Vi kan ikke stole på at Høyre i regjering mener det, sier Ap-lederen til Dagbladet.

Mangelfullt

Støre understreker at han ikke ønsker å utsette DAB-innføringen.

- Men vi utsetter denne debatten, for den er mangelfull. Vi kan ikke leve med at Frp trekker seg fra et slikt vedtak, og skape usikkerhet om noe som er så viktig for folk, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til Dagbladet.

Enigheten sprakk

Regjeringen fikk enighet om statsbudsjettet med et nødskrik. Men dagen etter sprakk enigheten mellom samarbeidspartiene. Frp på Stortinget er i tvil om FM-nettet kan slukkes som planlagt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer