Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

DEBATT

Skoleansatte og smittevern

Tvinges til sykemelding

Alle skoleansatte i risikogrupper bør, i likhet med lærerne, få tilbud om hjemmekontor. Det er min mening.

HVA SKJEDDE: Da skolene stengte var det ikke snakk om at ansatte i risikogruppa skulle møte på jobb, alle skulle tilrettelegges for. Så åpnet skolene og da var tilretteleggingen og vi’et borte igjen. Hva skjedde med forståelsen, omsorgen og samholdet, spør innsenderen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
HVA SKJEDDE: Da skolene stengte var det ikke snakk om at ansatte i risikogruppa skulle møte på jobb, alle skulle tilrettelegges for. Så åpnet skolene og da var tilretteleggingen og vi’et borte igjen. Hva skjedde med forståelsen, omsorgen og samholdet, spør innsenderen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer
Meninger

EKSTERNT BIDRAG: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.

Bekymringene hoper seg opp. Psyken får kjørt seg. Dagene går, ukene går. Får vi vite noe mer snart?

Du kjenner på tomhetsfølelsen. Hverdagen slår deg i magen, kollegene er tilbake på jobb. Du innser at du venter alene. Du kjemper for en endring som ingen finner viktig nok til å bry seg om. Du er ikke lenger en viktig ressurs, du er svak. Du sukker og smører deg med det lille som er igjen av tålmodighet.

Ronja Vinneng
Ronja Vinneng Vis mer

Vi er mange ansatte på skolene i Oslo. Mange av oss er i risikogruppa. Nå er det dessverre slik at tilretteleggingen for ansatte er veldig personavhengig. Vi savner en standard for hvordan det skal være for alle i risikogruppa.

Ansatte som tilhører grupper med høyere risiko for alvorlig forløp av covid-19 vurderes nå individuelt. Man må levere legeerklæring til arbeidsgiver. Skoleansatte tvinges til å sykmelde seg. Noen må ha permisjon uten lønn, fordi de ikke får sykmelding.

Som tillitsvalgt har jeg vært i kontakt med ansatte på andre skoler i hovedstaden. Jeg undres over hvorfor ingen behandles likt. Det er ingen fasit her. Alle skolene lager interne løsninger. Ingen kan gi noen klare svar. Usikkerheten er alltid tilstedeværende. Her er standard svarene:

1. «Jeg skal ta det videre.»

2. «Jeg kommer tilbake til deg»

3. «Du hører fra oss»

Uvisshet.

Da skolene stengte var det ikke snakk om at ansatte i risikogruppa skulle møte på jobb. Alle var like viktige og alle skulle tilrettelegges for, slik at vi kunne stå sammen i den nye hverdagen.

Noen av oss var allerede satt i karantene før skolene stengte. Ikke pga. sykdom, men fordi det var smittefare. Selv gikk jeg på jobb i mars med klump i magen. Jeg var redd for at jeg skulle ta med meg smitte hjem.

Lærerne hadde hjemmekontor da skolene var stengt. Samtidig jobbet andre skoleansatte iherdig og passet på elevene. Assistenter, fagarbeidere og AKS-ansatte underviste etter beste evne. Skolene var stengt, men noen måtte jo passe barna.

Da skolene åpnet igjen, da var det flere av de ansatte i risikogruppa som ble beordret tilbake til jobb. Plutselig var tilretteleggingen og vi’et borte igjen. Hva skjedde nå med forståelsen, omsorgen og samholdet?

Noen ansatte må gå på tvers av kohorter. De reiser kollektivt til og fra jobb. De er redd for egen helse. Dette skaper bekymring.

Vi i Oslo kommune oppfordres stadig til å ha hjemmekontor, men det er visst en utfordring å gjennomføre. Skal alle sykmeldes? Og hvor lenge? Til man går over på arbeidsavklaringspenger? Hva med oss ansatte som har barn i risikogruppa?

Selv er jeg fortsatt hjemme. Jeg bruker nå omsorgsdager fram til 30. juni. Må jeg sykmeldes for å fortsette hjemmeundervisning med datteren min? Må jeg ha permisjon uten lønn? Spørsmålene er mange, men svarene uteblir.

Oslo kommune sa at ingen skal miste lønnen sin. Nå er det dessverre slik at flere opplever akkurat det. Vi må huske på tilretteleggingsplikten som arbeidsgiver har etter arbeidsmiljøloven §4-6. Sykemelding kan ikke være eneste løsningen her. Det bør være siste løsning. Til nød, hvis ingen andre muligheter er der.

Andre skoleansatte viser at det er mulig å tilrettelegge. Noen skoleassistenter er hjemme og jobber aktivt over «Teams». Noen, ikke alle får det tilbudet.

En baseleder har fått hjemmekontor og har bla. laget planer for sommeråpent og foretatt bestillinger osv. Hvorfor kan ikke flere baseledere få denne sjansen? Man kan fint lage planer hjemme, lese og besvare mail og delta på møter over Teams.

Alle skoleansatte i risikogruppe bør, i likhet med lærerne, få tilbud om hjemmekontor. Det er min mening. Det er mitt ønske.

Vi fikk tidlig i denne krisen en bekreftelse på at jobben vår er viktig. Vi blir ansett som samfunnskritisk personell, vil noen kjempe for oss?

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!