TVNorge får fortsatt gi kjendisene middag

Er ingen TV3-kopi, mener retten.

«KOPIEN»: TVNorges «4-stjerners middag - halv åtte» er en kopi av et programkonsept TV3 har brukt mye penger på, hevdet TV3 selv.
«KOPIEN»: TVNorges «4-stjerners middag - halv åtte» er en kopi av et programkonsept TV3 har brukt mye penger på, hevdet TV3 selv. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): TV3 mente TVNorge drev med plagiat, da sistnevnte satte i gang med «4-stjerners middag - halv åtte» noen uker før TV3s premiere på «Kl. åtte hos meg».

Førstnevnte gikk dermed til Oslo byfogdembete for å få konkurrentens program stoppet.

Nå har retten imidlertid kommet til at TVNorges versjon ikke kan regnes som en ren kopi, og at «4-stjerners middag - halv åtte» kan fortsette som før.

- Åpenbart plagiatTV3 hadde kjøpt de norske rettighetene til det engelske programmet «Come dine with me», og mente at TVNorge dermed ikke hadde rett til å vise sin versjon. TV3 fortalte i retten at TVNorge var først ute til å forhandle med ITV om rettighetene til den engelske varianten, men at de ikke benyttet seg av opsjonen.

I stedet kom de opp med en ren kopi, ifølge TV3.

Ifølge TV3 krenket TVNorge opphavsretten ved å drive ulovlig eksemplarfremstilling etter åndsverkslovens §2, og brøt også markedsføringslovens §25 og §30 om henholdsvis kopiering av andres produkt og handling i strid med god forretningsskikk.

I kjennelsen stilles det derimot spørsmål om et tv-konsept i det hele tatt har opphavsrettslig vern.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer