PFU

TVNorge felt i PFU for å ha navngitt mann som mulig spøkelse

TV-programmet «Åndenes makt» ble klaget inn til Pressens Faglige Utvalg for å ha omtalt en avdød mann fra Støren i Trøndelag som mulig spøkelse.

ÅNDENES MAKT: Det var det tredje programmet i årets sesong, der «Åndenes makt» besøkte et hus på Støren, som ble klaget inn for PFU. Her Michael Winger og programleder Tom Strømnæss. Foto: TVNorge
ÅNDENES MAKT: Det var det tredje programmet i årets sesong, der «Åndenes makt» besøkte et hus på Støren, som ble klaget inn for PFU. Her Michael Winger og programleder Tom Strømnæss. Foto: TVNorge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Pressens Faglige Utvalg har i dag behandlet en klage på TV-programmet «Åndenes makt», og kommet fram til at programmet har brutt god presseskikk.

Episoden det dreier seg om, ble sendt på TVNorge i september i år. Der kommer Michael Winger, som presenteres som synsk, til forsamlingshuset på Støren.

I lokalene har Støren Sportsskytterklubb holdt til, og ifølge klubbens medlemmer har det skjedd en rekke uforklarlige hendelser i huset. Det har ført til at klubben har vært bekymret for blant annet tap av utleieinntekter.

Winger mener å registrere en eldre mann i huset. Etter hvert blir en mann omtalt med navn og bilde som et mulig spøkelse i huset, skriver NTB.

- Krenkende og absurd

Mannen var onkelen til Kari F. Bjørklund som synes det er krenkende og absurd at onkelen skulle presenteres som spøkelse med navn og bilde på TV. Hun har klaget programmet til PFU. I klagen beskriver hun opplevelsen av å se TV-programmet:

«Den synske, Michael Winger, ser en gammel mann gå igjen i huset. Han kjenner på lukt av gammelmannssvette (...)».

Mannen blir beskrevet som høy og tynn, med markerte trekk og kortklipt hår. Han skal ifølge Michael Winger være født i 1936, og ha et navn som inneholder bokstavene A og I. Han skal også ha vært godt kjent i bygda som ung.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer