- TVNorge har brutt god forretningsskikk

Kokkekamp mellom TV3 og TVNorge i retten.

PÅ TV NESTE UKE? Marianne Aulie, Aune Sand, Elisabeth Carew og Tande P kan bli stanset fra å komme på TVNorge neste uke dersom TV3 vinner i retten. - programmet er et plagiat av vårt, mener TV3. Foto: TVNorge
PÅ TV NESTE UKE? Marianne Aulie, Aune Sand, Elisabeth Carew og Tande P kan bli stanset fra å komme på TVNorge neste uke dersom TV3 vinner i retten. - programmet er et plagiat av vårt, mener TV3. Foto: TVNorge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dag åpnet rettsaken mellom TV3 og TVNorge i Oslo tingrett.

Begge kanalene har i det siste satt igang serier der fire personer møtes hjemme hos hverandre for å lage mat, henholdsvis «Kl. åtte hos meg» og «4-stjerners middag - halv åtte».

- Åpenbart plagiatTV3 har kjøpt de norske rettighetene til det engelske programmet «Come dine with me», og mener at TVNorge dermed ikke har rett til å vise et program som ifølge dem er et plagiat.

TV3 kan i retten i dag fortelle at TVNorge var først ute til å forhandle med ITV om rettighetene til «Come dine with me», men at de ikke benyttet seg av opsjonen.

- De fikk omfattende info om programmet. De fikk se programmet, økonomien i det, kostnader og budsjetter - det er mer som ligger bak enn bare å se programmet, sier TV3s advokat Beate Brevik i retten, og henviser til en sak Dagbladet skrev om saken tidligere i år.

- Dette er åpenbart plagiat. TVNorge har kjøpt rettighetene til et ungarsk program som heter «Fish on the Cake», som igjen er en rip off av vår «Come dine with me», sa ITVs svenske representant, Anna Bråkenhielm, til Dagbladet den gang.Ifølge TV3 har TVNorge krenket opphavsretten ved å drive ulovlig eksemplarfremstilling etter åndsverkslovens §2, og har i tillegg brutt markedsføringslovens §25 og §30 om henholdsvis kopiering av andres produkt og handling i strid med god forretningsskikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer