USIKKER TVNORGE-FRAMTID:  Det er snart 1,5 år siden «Anne-Kat.» hadde premiere på TVNorge - til lave seertall. Det er fortsatt usikkert om og med hva humordronninga skal tilbake på skjermen med. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
USIKKER TVNORGE-FRAMTID: Det er snart 1,5 år siden «Anne-Kat.» hadde premiere på TVNorge - til lave seertall. Det er fortsatt usikkert om og med hva humordronninga skal tilbake på skjermen med. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

TVNorge har ingen planer for Anne-Kat.

Snart 1,5 år siden talkshow-floppen.

(Dagbladet): I fjor vinter hadde Anne-Kat. Hærlands nye talkshow «Anne-Kat.» premiere på TVNorge, ett år etter det ble klart at hun sluttet i NRK for å få eget program hos konkurrenten.

Men til tross for skyhøye forventinger til Norges humordronning ble de ikke innfridd seermessig. Premieren 12. februar i fjor hadde beskjedne 193 000 seere, før tallet dalte til 132 000 for andre program.

- Utforske konsepter I begynnelsen av juni hadde TVNorge lansering av sitt høstprogram, men Hærland var ikke til stede. Hun var heller ikke til stede under fjorårets høstlansering.
 
- Vi er fortsatt tilhengere av Anne-Kat. og stolte av å ha henne i stallen, selv om fjorårets talkshow ikke slo an slik vi hadde håpet. For øyeblikket samarbeider vi for å finne ideer som kan passe hennes format, og vi har et par konsepter vi vil utforske, men det foreligger ingen konkrete planer, skriver kommunikasjonsdirektør i TVNorge og SBS Discovery, Espen Skoland, i en e-post til Dagbladet.

Tv og radiosjef i Carat, Morten Wiberg, sa til Dagbladet i fjor at et program som dette burde ha 300 000 seere, altså over dobbelt så mange seere enn det flere av programmene hadde, og mente det var «altfor dårlig».

Snart 1,5 år etter premieren er Hærlands framtid på TVNorge-skjermen høyst usikker.

- Vi mener fortsatt at Anne-Kat. gjorde en formidabel jobb med sitt talkshow. Hun representerte noe nytt og frisk i den norske programfloraen, nemlig et skarpt, dagsaktuelt talkshow, men det slo dessverre ikke godt nok an i vår målgruppe. Sånn er det i denne bransjen. Man blir ikke klok uten å ta noen sjanser, skriver Skoland i en e-post.

- Ingen planer Han ønsker ikke å kommentere hvor lenge Hærlands kontrakt løper, eller når kanalen ser for seg at hun skal tilbake på skjermen igjen.

- Men er dere helt sikre på at Anne-Kat. kommer tilbake på TVNorge-skjermen?

- Det foreligger ingen konkrete planer, svarer Skoland.

Dagbladets anmelder trillet terningkast fire for premieren, og mente hun var «mer rappkjefta enn noen gang».

Hærland sa litt ut i sesongen at hun håpet flere ville se programmet, men at «det eneste jeg kan gjøre er å lage et godt program som vi er fornøyde med».

- Av naturlige årsaker kommenterer vi aldri hverken kontraktinnhold eller planer fremover - dette gjelder uansett hvem samarbeider med, skriver Hærlands manager, Pernille Streijffert, i en e-post.