FERDIG: Det er over for «Mandagsklubben» på TVNorge. Her fra da Harald Eia ble rasende av å lese i datteras KRLE-bok. Video: TVNorge Vis mer Vis mer Vis mer

«Mandagsklubben»

TVNorge har skrota humorflaggskip

«Mandagsklubben» er oppløst.

Da TVNorge reintroduserte det rundt 20 år gamle konseptet «Mandagsklubben» i mars i fjor, var det som en svært dugelig storsatsing. Profilkabalen ble løst på eksemplarisk vis:

Atle Antonsen, Else Kåss Furuseth, Thomas Giertsen, Dag Sørås, Harald Eia, Jon Almaas, Anne Rimmen og Calle Hellevang-Larsen, alle var en del av aktualitets- og satireshowet. Norges største humornavn til tross, det holdt likevel ikke lenge.

MAKKERE: Else Kåss Furuseth, Anne Rimmen og Dag Sørås var faste innslag i «Mandagsklubben». Nå har TVNorge tatt programmet av lufta. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MAKKERE: Else Kåss Furuseth, Anne Rimmen og Dag Sørås var faste innslag i «Mandagsklubben». Nå har TVNorge tatt programmet av lufta. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Nå viser det seg at «Mandagsklubben» ikke vender tilbake. Det ble med to sesonger, bekrefter Espen Skoland, nordisk kommunikasjonsdirektør i TVNorge og Discovery Networks overfor Dagbladet.

De ønsket seg en tredje sesong, men:

- Dessverre var ikke seertallene gode nok til å forsvare en ny runde denne gangen. Vi driver en helkommersiell TV-kanal. Da må vi noen ganger gjøre tøffe prioriteringer. Dessverre, sier Skoland.

Fallende seertall

I «Mandagsklubben» var Else Kåss Furuseth og Dag Sørås Anne Rimmens faste makkere. Harald Eia, Thomas Giertsen, Atle Antonsen og Jon Almaas rullerte som faste paneldeltakere, og med tittelen utegående reporter lå ansvaret på Calle Hellevang-Larsen for å lage videoinnslag fra verden utenfor studioveggene.

Første sesong fikk terningkast tre av Dagbladets anmelder, og aviser som VG omtalte programmets fallende seertall.

Tv-sjef i mediebyrået Carat, Morten Wiberg, forteller at «Mandagsklubben» startet godt, men at oppslutningen sank.

- Første sesong gikk fra mars til mai i fjor, og åpnet med 290 000 seere. Hele sesongen hadde et snitt på 191 000 seere.

Wiberg presiserer at han da henviser til lineærtitting, uten å ta med repriser, opptak og D-Play-strømming.

- Andre sesong på høsten hadde et snitt på 140 000 seere, men gikk aldri over 200 000. Jeg forstår at de tok det av. De må tilpasse seg markedet, sier Wiberg.

Nytt Rimmen-konsept

Til tross for at flaggskipet «Mandagsklubben» ikke vender tilbake, opplyser TVNorge at kanalens humorsatsing ruller videre.

- Målet er fortsatt å være best på humor i Norge. I dag har vi heldigvis flere sterke formater som bærer satsingen. Vi er derfor ikke så sårbare om noen programmer ikke lykkes helt. «Mandagsklubben» var ett av formatene i humorporteføljen. Om det dukker opp i andre former seinere får vi se, sier Skoland.

Han avslører også at flere av profilene har nye konsepter på gang. Andre programmer ruller videre som vanlig.

- Anne Rimmen dukker opp på TVNorge i et helt nytt program allerede til våren, sier Skoland og fortsetter:

- Noen av de største flaggskipene, som også kommer på til neste år, er «Neste sommer» og «Helt perfekt». «Brille» og «Kongsvik»-universet har også vært sentrale prosjekter for humorsatsingen. Det har også Espen Eckbo, Ylvis og Else Kåss Furuseth.

- Alle disse er fortsatt i stallen og kommer med nye prosjekter snart, forteller Skoland.

Neste vår kommer også et nytt humordrama laget av «Den 12. mann»-regissør Harald Zwart. «Oljefondet» heter serien som har Thomas Gullestad i hovedrollen.