- TVNorge jukset med antirasistiske SMS-meldinger

Når seerne ble for drøye.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Å gi seerne muligheten til å komme med tilbakemeldinger via SMS er nå standard i de fleste debattprogrammer på tv.

Men de meldingene som ruller over skjermen er ikke nødvendigvis representative for det innsenderne faktisk mener. I programmet «19:30», som ble sendt på TVNorge, skrev redaksjonen selv sms\'er som de publiserte, viser en feltstudie utført av medieviter Gunn Enli.

- Ingen i redaksjonen ønsket rasisme. Men SMSer som uttrykker skepsis til innvandring generelt fikk slippe til. For balansens skyld lagde ofte redaksjonen meldinger med motsatt innhold, for eksempel «ja til et fargerikt fellesskap», som de la ut på skjermen innimellom de innsendte, sier Enli til Dagsavisen.

Ifølge forskeren ble meldingene laget for å ha noen i bakhånd i tilfelle teknikken sviktet, men også for å skape balanse i synspunktene.

Programleder Svein Tore Bergestuen - som nå leder «Bergestuen direkte» på Kanal 24 - husker ikke detaljer rundt hvordan SMS-innsendingen fungerte, men understrekler at han uansett er imot SMSer på skjermen i denne typen programmer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer