TVNorge kan få bot

TVNorge risikerer en bot på flere hundre tusen kroner etter at Dagbladet skrev at ukebladet Her og Nå får være med på å utforme det redaksjonelle innholdet av «Big Brother»-showet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag skrev Dagbladet at Her og Nå sponser «Big Brother» med rundt fem millioner kroner, og at ukebladet får være med på å lage «Big Brother»-showet på tv. Tore Sannum, direktør for ukeblader i Hjemmet-Mortensen - som blant annet gir ut Her og Nå - sa til Dagbladet at de har en avtale med TVNorge om å utforme en uke- eller dagsoppgave, som deltakerne i «Big Brother» skal løse. Det er svært uvanlig, og i strid med kringkastingsloven, at sponsorer får anledning til å bestemme det redaksjonelle produktet.

Store underskudd

TVNorge har i flere år slitt med store underskudd og risikerer nå i tillegg en bot på flere hundre tusen kroner. I et brev til TVNorge, som ble sendt i går, ber Statens medieforvaltning tv-kanalen om å forklare seg innen 19. mars.

- Det er aktuelt å ilegge kanalen sanksjoner hvis TVNorge har brutt kringkastingsloven. Hvis det er snakk om grove brudd, så kan bøtene bli ganske store, sier fungerende avdelingsdirektør Dag Løvdal i Statens medieforvaltning.

Tilbakeviser

Konstituert TVNorge-sjef Morten Skotland Hansen har ikke lest brevet fra Medieforvaltningen, men sier at sponsoravtalen med Her og Nå ikke innebærer at ukebladet får lov til å påvirke det redaksjonelle produktet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer