OMSTRIDT: Chatte-programmet Mess-TV har hisset på seg TV-seerne og Kulturminister Trond Giske. Nå er det slutt. Foto: Frank Karlsen
OMSTRIDT: Chatte-programmet Mess-TV har hisset på seg TV-seerne og Kulturminister Trond Giske. Nå er det slutt. Foto: Frank KarlsenVis mer

TVNorge legger ned Mess-TV

- Bidro ikke til å styrke TVNorges profil.

|||(Dagbladet.no): Fra 16. august er Mess-TV historie. Chatte-programmet har fylt kanalens sendeflate om natten og tidlig på morgenen hver dag hele året.

Fra før er det kjent kanalen legger ned lokalsendingene i hovedstaden, Oslo-TV, og kvitter seg med nyhetene, sporten og været.

Mess-TV har vært et meget omstridt program på grunn av sine dyre SMS-konkurranser. Sinte TV-seere klaget til Lotteritilsynet fordi de mente seg lurt.

Negativ oppmerksomhet
I vinter fattet Kulturdepartementet et vedtak om at store deler av konkurransene var ulovlige og måtte stanses. Det koster 30 kroner per SMS å delta.

TVNorges nye direktør, Harald Strømme, sier følgende om nedleggingen:

- Da TVNorge startet med Mess-TV i 2002 var dette innovativ og nyskapende TV. Det er til og med skrevet doktoravhandlinger om dette. Etter hvert har programmet blitt gjenstand for en del negativ oppmerksomhet. Samtidig har vi hatt et behov for å fornye oss, sier Strømme til Dagbladet.

- Ble Mess-TV en belastning for TVNorge?

- Jeg opplevde i hvert fall ikke at det bidro til å styrke TVNorges profil gjennom det siste året. Når det er sagt er det mange mennesker som har jobbet mange timer midt på natten, og det er viktig å understreke at nedleggelsen ikke er kritikk av dem, sier Strømme.

Utelukker ikke nytt program
Han utelukker ikke at interaktivt TV kan komme tilbake på TVNorge, men vil ikke forskuttere hvordan det vil bli seende ut.

Det er Rubicon TV som har produsert Mess-TV for kanalen. Rubicon sto også bak det ikke mindre omstridte chatte-program Chill på Viasat 4. Dette programmet er allerede lagt ned.