Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

TVNorge med spark til OL

Kaster seg inn i debatten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I Russland har holdningene til homofile og lesbiske utvikla seg i negativ retning de siste åra. Russisk lov sier også at all homoseksuell propaganda er ulovlig.

Homo- og menneskerettighetsforkjempere over hele verden har reagert på den nye loven, spesielt i forkant av OL i Sotsji. Flere norske kunstnere og kulturpersonligheter har også sagt klart i fra hva de mener om de russiske holdningene.

Blant annet har den kontroversielle kunstneren Bjarne Melgaard og artisten Annie gått sammen om å lage låta og videoen «Russian Kiss».

- Symbol på likeverd og inkludering Nå kaster også TVNorge seg på debatten. Kanalen har ikke OL-sendinger, men likevel i anledning OL valgt å fargelegge logoen sin i regnbuens farger.

Regnbueflagget er som kjent symbolet for LHBT-personer (homofile, lesbiske, bifile og transpersoner).

- I TVNorge og SBS Discovery er toleranse en viktig del av vår kultur. Vi er en inkluderende kanal, hos oss er det rom for alle, sier Espen Skoland, kommunikasjonsdirektør i TVNorge til Dagbladet, og legger til:

- Det ønsker vi å markere i disse OL-tider, hvor ikke alle får uttrykke seg like fritt. Vi har derfor lekt litt med farger rundt logoen vår. Regnbueflagget er blitt et symbol på likeverd og inkludering. Fargene får plass rundt en av våre logo-snutter gjennom de neste to ukene. Dette er vårt uttrykk for sympati med alle som ikke får lov til å ytre seg fritt - enten det handler om legning eller politiske meninger.

«To Russia With Love» Sammen med Amnesty har Dagbladet gått sammen om en kampanje for å sette søkelys på nettopp brudd på menneskerettighetene i Russland, som har fått navnet «To Russia With Love».

Når 28 000 har registrert seg og blitt tildelt en liten del av kartet, blir hele Russland dekket av regnbueflagget.

• Bli en del av kartet her!

Hele Norges coronakart