Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

TVNorge og Canal Digital i hastemøte

TV-kranglingen pågår for fullt.

FULL STRID: TVNorge-eier Discovery Networks og Telenor-eide Canal Digital har i lengre tid kranglet om hvor mye sistnevnte skal betale for å kunne distribuere Discoverys kanaler. Her med Discovery-sjef Harald Strømme. Foto: NTB Scanpix
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FULL STRID: TVNorge-eier Discovery Networks og Telenor-eide Canal Digital har i lengre tid kranglet om hvor mye sistnevnte skal betale for å kunne distribuere Discoverys kanaler. Her med Discovery-sjef Harald Strømme. Foto: NTB Scanpix Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Dagbladet får bekreftet at TVNorge innkalte til et hastemøte med Canal Digital i dag.

- Det har vært dialog mellom partene, med et håp om å finne en løsning, sier informasjonssjef Tormod Sandstø i Telenor til Dagbladet.

Han vil ikke gå i detalj på innholdet i utspillet til Telenor.

TV-krangel - Nå har vi vært ute med foreløpig siste utspill med forslag til en løsning, som vi venter på respons på. 
Natt til mandag ble det kjent at Canal Digital-brukere mistet 13 tv-kanaler på ubestemt tid, deriblant TVNorge, FEM og MAX.

AVVISER: Espen Skoland i TVNorge avviser at Telenor har kommet med et nytt forslag til løsning. Foto: TVNorge.
AVVISER: Espen Skoland i TVNorge avviser at Telenor har kommet med et nytt forslag til løsning. Foto: TVNorge. Vis mer

Det skjedde som følge av at deres eier Telenor og Discovery Networks ikke kom til enighet om prislappen for rettighetene til å vise sistnevntes kanaler.

Etter at dette ble kjent har Canal Digital-kunder rømt til RiksTV.

Sammen i møte Situasjonen har vært fastlåst siden søndag kveld, men Dagbladet får nå bekreftet at partene i formiddag har sittet sammen i et møte.

- Det var vi som ba et møte i dag, og det er nå gjennomført. Det eneste som kom ut av møtet er at Telenor nok en gang bekreftet at deres posisjon er uendret. De tilbyr fremdeles 0 kroner, til tross for at de har økt sine priser til kundene med mer enn 1000 kroner siden sist vi forhandlet, sier Espen Skoland, kommunikasjonsdirektør i TVNorge og Discovery Networks.

Partene har i lengre tid kranglet om hvor mye sistnevnte skal betale for å kunne distribuere Discoverys kanaler. TVNorge avviser at Telenor har kommet med et nytt forslag til løsning.

- Det fremstår som merkelig at Telenor i media påstår de har kommet med et nytt forslag til løsning. Det er altså ikke tilfelle. De har ikke beveget seg ett øre de siste to ukene. Totalt er 2,8 millioner tv-seere rammet, da striden også berører naboland som Sverige, sier Skoland.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media