TVNorge rakner

Når pinsen er over kan TVNorge stå uten toppledelse. Styreleder Markus Tellenbach må enten ofre Pål Trælviks ære eller se at resten av TVNorgeledelsen leverer sine oppsigelser.

Dersom Pål Trælvik snakker sant om årsaken til sin brå avgang, har Tellenbach fått et alvorlig problem å hanskes med foran morgendagens pinsemøte mellom de to.

Støtter han Trælvik, vil han måtte jakte på mer enn ny direktør. Da trenger nemlig TVNorge flere toppledere, fordi flere vil følge Trælvik ut døra.

Til Dagbladet sier Pål Trælvik at styrelederens beslutning om at kanalen skal sende TV-serien «Temptation Island, er den eneste årsaken til at Trælvik får sparken i morgen.

Usikre TV-sjefer

- Dersom «Temptation Island» er den eneste begrunnelsen til oppsigelsen av Trælvik, kommer jeg til å si opp jobben min. Jeg deler nemlig Trælviks syn på at vi ikke bør sende serien, sier programdirektør Eivind Landsverk til Dagbladet. Landsverk ble i sin tid headhuntet fra TV2 til erkefienden TVNorge.

- Dersom oppsigelsen skyldes andre ting, blir du da værende?

- Det får jeg vurdere. Men jeg vil først avvente resultatet av helgens møte mellom Trælvik og Tellenbach.

Også TVNorges informasjonsdirektør teller på knappene foran det dramatiske forestående møtet.

Snakker usant

- Vi må ha svar på en del spørsmål. Blant annet hvordan dette kunne bli kjent i media før Trælvik selv visste noe. Jeg støtter Trælvik i spørsmålet om Temptation Island. Samtidig stortrives jeg i TVNorge og ønsker som sagt svar på flere uavklarte spørsmål før eventuell oppsigelse leveres.

- Blir du i jobben dersom Tellenbach bekrefter at Trælviks avgang skyldes andre årsaker?

- Det trenger jeg litt tid på å avgjøre, avslutter informasjonsdirektøren.

Flere i TVNorgestyret mener at Trælvik lyver om årsaken til sin avskjed.

At han ikke er fremtidens mann for TVNorge og at han unnlot å søke reklame-TV-konsesjonen i Norge, er noen av årsakene. Ikke den omstridte TV-serien, mener styrerepresentantene.

Avgangen til Trælvik ble avgjort allerede for en uke siden. I pinsen får han avskjeden skriftlig, samt en avtale som gir ham mellom 15 og 20 millioner kroner som fallskjerm!

Deretter må Markus Tellenbach på pengejakt. For til høsten er TVNorgekassa tom.

HAVNET I HEISEN: I morgen får Pål Trælvik vite hvorfor han blir sagt opp i TVNorge. Styreformann Markus Tellenbach må dolke Trælvik i ryggen hvis han vil beholde hele den øvrige ledelsen i kanalen. Foto: TOMM W. CHRISTIANSEN