TVNorge-sjefen: «Jegertvillingene» inneholder noen oppsiktsvekkende og brutale scener

Men Harald Strømme forsvarer alligator- og villsvinjakta i Florida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): TVNorges programserie om «Jegertvillingene» har skapt kraftige reaksjoner.

I første episode ble det vist hvordan Johanne og Kristine Thybo-Hansen (23) under sitt opphold i Florida skyter en alligator og bruker hunder til å jage og holde fast et villsvin som tvillingene til slutt avliver med kniv.

TV-seere som har ytret seg på kanalens facebooksider har hevdet jakten som vises er uetisk og ikke ville vært tillatt i Norge. Over 800 har skrevet under på et nett-opprop mot serien.

Før andre episode går på lufta i kveld har TVNorge-sjef Harald Strømme forfattet et lengre forsvar for serien og publisert det på sin blogg.

Skulle skytes uansett Her anfører Strømme at selv om programserien «inneholder noen oppsiktsvekkende og brutale scener», er både alligator og villsvin skadedyr det drives aktiv og nødvendig beskatning av i Florida.

«Alligatoren som skytes i første program var det gitt fellingstillatelse på, fordi den hadde blitt for nærgående på privat eiendom, tilhørende en lokal bonde. Den skulle med andre ord skytes, uansett om jegertvillingene skulle gjøre det eller ikke», skriver han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.