TVNORGE KRANGLER MED TV 2: Etter at Konkurransetilsynet godkjente TV 2s oppkjøp av C More, mener TVNorge at konkurrenten fra Bergen blir for store. Davy Wathny i TV 2-sporten gleder seg trolig bare til å se norsk fotball på sin kanal igjen. Heldigvis for Wathne har TV 2 med dette også sikret seg rettighetene til OBOS-ligaen (1. divisjon) hvor hans elskede Brann befinner seg i 2015-sesongen.
Foto: Geir Egil Skog / TV2
TVNORGE KRANGLER MED TV 2: Etter at Konkurransetilsynet godkjente TV 2s oppkjøp av C More, mener TVNorge at konkurrenten fra Bergen blir for store. Davy Wathny i TV 2-sporten gleder seg trolig bare til å se norsk fotball på sin kanal igjen. Heldigvis for Wathne har TV 2 med dette også sikret seg rettighetene til OBOS-ligaen (1. divisjon) hvor hans elskede Brann befinner seg i 2015-sesongen. Foto: Geir Egil Skog / TV2Vis mer

TVNorge-sjefen reagerer på TV 2-kjøpet av C More

Uenig med Konkurransetilsynet.

(Dagbladet): Konkurransetilsynet godkjente idag TV 2s oppkjøp av kanalen C More

Oppkjøpet betyr i klartekst at TV 2 nå overtar C Mores ettertraktede rett til å sende norsk toppfotball på tv. 

Mens champagnekorkene trolig spretter veggimellom i TV 2-lokalene i Bergen, er TVNorge-sjef Harald Strømme langt mindre fornøyd.

Strømme mener TV 2 nå får for stor tv-makt i Norge.

For mye makt - Vi setter pris på at tilsynet har satt seg grundig inn i saken, og vi respekterer avgjørelsen, selv om vi er overrasket. Vi mener fortsatt det samme som vi gjorde før tilsynet behandlet saken, at kjøpet av C More vil gi TV 2 uforholdsmessig stor markedsmakt, sier sjefen for TVNorge og Discovery Networks til Dagbladet.   

- Når det er sagt, så vil vi fortsette å utfordre TV 2 på de premissene som nå er lagt.

Selv om TV 2 når tar over de ettertraktede fotballrettighetene, må de som vil se norsk toppfotball fremdeles smøre seg med tålmodighet og kjøpe abonnement hos C More. TV 2 sier de trenger tid til å integrere fotballpakka i sitt programtilbud. Sesongstarten 2015 kommer for tidlig. 

- Gratulerer TV 2  Harald Strømme mener hans TVNorge nå får en tøffere oppgave med å konkurrere mot TV 2 - men han lover kamp om hver eneste seer.

- Når konkurransemyndighetene ikke finner hjemmel for å kunne begrense den dominerende markedsmakten til vår hovedkonkurrent, må vi gjøre det vi kan for å tette forspranget selv. De starter foran startstreken, men vi kan jo ikke gi opp kampen om å komme først i mål likevel. Det blir tøft, men vi er godt vant med utfordrerrollen, sier Harald Strømme i TVNorge og legger til:

- Vi gratulerer TV 2 og ønsker dem lykke til med overtagelsen, avslutter han. 

Det var i en pressemelding fredag kunngjorde Konkurransetilsynet at TV 2 ikke fikk får stor markedsmakt om de fikk kjøpe C More, stikk i strid med TVNorge-sjefens synspunkter. Dermed er oppkjøpet en realitet.

- Konkurransetilsynet har gjennom vår saksbehandling ikke funnet grunnlag for å gripe inn i TV 2s kjøp av C More, sier konkurransedirektør Christine B. Meyer.

Uenig med TVNorge TV-sjef Olav Sandnes er ikke enig med kritikken fra sin konkurrent i TVNorge. 

- Vi har respekt for at det finnes ulike synspunkter, men vi opplever ikke at vi får for sterk posisjon i markedet, og Konkurransetilsynet var jo enig med oss i det. Vi er veldig ydmyke med rollen vi får, men dette er jo en avgrenset periode. Vi må levere et godt produkt og gjøre oss fortjent til ansvaret, sier Sandnes til Dagbladet.

Konkurransetilsynet har tidligere vært bekymret for manglende konkurranse om fotballrettighetene.

Ydmyke TV 2 - Derfor vil vi fortsatt ha fokus på at Fotballforbundet legger til rette for konkurranse om rettighetene ved at flere aktører kan by. Fram til rettighetene lyses ut på nytt, vil det fremdeles være slik at to Tippeliga-kamper i hver runde ligger åpent for alle TV-seerne, sier avdelingsdirektør i tilsynet, Gjermund Nese, i en pressemelding.

- Vi er naturlig nok veldig glade for denne beslutninga, og ser fram til å kunne starte samarbeidet med C More og ikke minst norsk toppfotball, avslutter TV 2-sjef Olav Sandnes, som nå tar påske med Tippeligarettighetene i tursekken. 

MENER DET BLIR URETTFERDIG: TVNorge-sjef Harald Strømme mener TV 2 nå får for stor markedsmakt.

Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
MENER DET BLIR URETTFERDIG: TVNorge-sjef Harald Strømme mener TV 2 nå får for stor markedsmakt. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer