TVNorge

TVNorge søker stygg kvinne

Ønsker «stygg kvinne» til tv-program.

PEN ELLER IKKE: Produksjonsselskapet Concorde TV lager et tv-program for TVNorge, der de trenger en «stygg kvinne». Nå vekker annonsen reaksjoner. Foto: NTB Scanpix
PEN ELLER IKKE: Produksjonsselskapet Concorde TV lager et tv-program for TVNorge, der de trenger en «stygg kvinne». Nå vekker annonsen reaksjoner. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I en annonse på Statist.no søker produksjonsselskapet Concorde TV etter en mindre pen kvinne - eller som de selv skriver i annonseteksten: «stygg kvinne».

- Vi søker en statist etter en beskrivelse, men ut over det ønsker vi ikke å si noe mer, opplyser Emilie Øien Fretland i Concorde TV overfor Dagbladet, og henviser til oppdragsgiveren, TVNorge.

TVNorge er taus

I annonsen står det å lese: «For et nytt program for TVNorge skal vi gjøre et eksperiment for å se om det er sant at man får fordeler av å være «pen». Vi søker derfor etter en med selvironi og humor rundt det å ikke oppfylle dagens skjønnhetsidealer».

TVNorge ønsker heller ikke å si så mye om tv-serien og annonsen.

- Er det ikke litt spesielt å søke etter en «stygg kvinne»?

- Jeg har ikke for vane å snakke om tv-serier som er under produksjon. Vi søker en person som vi ønsker skal være med i et underholdningsprogram, sier mediesjef Hanne McBride i Discovery Networks, som eier TVNorge.

- Forkastelig annonse

Blogger og influenser Kristin Gjelsvik er opprørt over annonsen. Hun har tidligere tatt kraftig til orde mot kroppspress. På Vixen Awards forrige uke tok hun et oppgjør med influenser Sophie Elise Isachsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer