Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

TVNorge som retroparadis

Husker du de gode, gamle detektimene, fra «Helgenen» til «Kojak», fra «Perry Mason» til «Colombo»? I England er de videohits; hvis du leter, fins de merkeligste ting fra TV-historiens innerste skattkammer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Men hvis du går utenom såkalt «beste sendetid», fins også de mest kuriøse utgaver av arten på TV-kanalene. Etter å ha holdt det gående i hele fjor høst, fortsetter svensk TV2 fra onsdag 60-tallsserien «Mannen fra U.N.C.L.E.». Kongen på haugen er likevel TVNorge. Ikke før har de sendt en lang serie Perry Mason-filmer, så dundrer de til med et kriminelt hat trick hver lørdag og søndag formiddag (like etter «Lucy Show»!). I løpet av to og en halv time blir verden reddet fra undergangen ikke mindre enn tre ganger. På rekke og rad kommer gylne episoder av «Hawaii Five-0», «Wild Wild West» (i herlig svart-hvitt) og «New Mission Impossible». De to første har neppe vært sendt på norsk TV før, den tredje har TVNorge kjørt før.
  • «Hawaii Five-0» ble sendt i USA fra 1968 til 1980, og er dermed den amerikanske politi-TV-serien som har vært mest seiglivet. Helten Steve McGarrett står i spissen for et femmannsteam i Hawaii-politiet med mandat til å ordne opp i alt fra organisert kriminalitet til utenlandske agenter, mens seerne kan lytte til Morton Stevens' fabelaktige tittelmelodi, beundre lekre bilmodeller og la seg imponere av landskapet på Hawaii.
  • «Wild Wild West» er en 007-inspirert spionserie fra Det ville vesten, og er forløperen for 1998-filmen med samme navn. Robert Conrad og Ross Martin spiller agentene, og se opp for James Bond-inspirert, premoderne utstyr og forførende damer. «New Mission Impossible» er den en australsk oppfølger av den opprinnelige 60-tallsserien; spekket med oppfinnsomme fortellinger om gruppa for hvilken intet oppdrag er umulig.
  • Kjære NRK, når skal dere kjøre ønskeparaden? «Helgenen»? «John Drake»? «Mannen med kofferten»? «Oss svindlere imellom»? «Gullguttene»? Og hva med den tidstypiske og mod-friserte «Jason King»? Vær så snill...

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!