TVNorge som retroparadis

Husker du de gode, gamle detektimene, fra «Helgenen» til «Kojak», fra «Perry Mason» til «Colombo»? I England er de videohits; hvis du leter, fins de merkeligste ting fra TV-historiens innerste skattkammer.

  • Men hvis du går utenom såkalt «beste sendetid», fins også de mest kuriøse utgaver av arten på TV-kanalene. Etter å ha holdt det gående i hele fjor høst, fortsetter svensk TV2 fra onsdag 60-tallsserien «Mannen fra U.N.C.L.E.». Kongen på haugen er likevel TVNorge. Ikke før har de sendt en lang serie Perry Mason-filmer, så dundrer de til med et kriminelt hat trick hver lørdag og søndag formiddag (like etter «Lucy Show»!). I løpet av to og en halv time blir verden reddet fra undergangen ikke mindre enn tre ganger. På rekke og rad kommer gylne episoder av «Hawaii Five-0», «Wild Wild West» (i herlig svart-hvitt) og «New Mission Impossible». De to første har neppe vært sendt på norsk TV før, den tredje har TVNorge kjørt før.
  • «Hawaii Five-0» ble sendt i USA fra 1968 til 1980, og er dermed den amerikanske politi-TV-serien som har vært mest seiglivet. Helten Steve McGarrett står i spissen for et femmannsteam i Hawaii-politiet med mandat til å ordne opp i alt fra organisert kriminalitet til utenlandske agenter, mens seerne kan lytte til Morton Stevens' fabelaktige tittelmelodi, beundre lekre bilmodeller og la seg imponere av landskapet på Hawaii.
  • «Wild Wild West» er en 007-inspirert spionserie fra Det ville vesten, og er forløperen for 1998-filmen med samme navn. Robert Conrad og Ross Martin spiller agentene, og se opp for James Bond-inspirert, premoderne utstyr og forførende damer. «New Mission Impossible» er den en australsk oppfølger av den opprinnelige 60-tallsserien; spekket med oppfinnsomme fortellinger om gruppa for hvilken intet oppdrag er umulig.
  • Kjære NRK, når skal dere kjøre ønskeparaden? «Helgenen»? «John Drake»? «Mannen med kofferten»? «Oss svindlere imellom»? «Gullguttene»? Og hva med den tidstypiske og mod-friserte «Jason King»? Vær så snill...