TVNorge størst i landet

For første gang i historien ble TVNorge landets største tv-kanal. 1,033 millioner nordmenn fulgte finalen i Big Brother.

- Det er en ære og en glede å opplyse Dagbladet.no at vi for første gang var Norges største kanal, sier informasjonsdirektør Jens-Petter Gjelseth i TVNorge.

I snitt fulgte 1,033 millioner nordmenn direktesendingen fra klokka 21 til 22.30. Det tilsvarer en andel på 34 prosent i riksuniverset. Til samme tid hadde NRK 24,7 prosent og TV 2 fikk 22 prosent.

Strålende fornøyd

- Tallet er selvfølgelig rekord for oss. Høydepunktet kom de to minuttene da Lars Joakim vant og kom ut av huset. Det ble sett av 1,207 millioner mennesker, sier en sprudlende Gjelseth.

Om ikke det var nok, hadde kanalen en seerandel på 77 prosent i sin primærgruppe fra 12-44 år.

- Åtte av ti i denne aldersgruppen som så tv, så på Big Brother. Vi er strålende fornøyd. For en gangs skyld kan vi kose oss med svært hyggelige tall. Jeg blir litt prega av det, og er litt høyt oppe nå.

Nå er han spent på hvor mange som fulgte nyhetssendingen på TVNorge klokka 22.30.

- Tipset mitt er at over 700 000 fulgte sendingen. Jeg er spent på tallene for nyhetssendingen til TV 2. Dette lukter fugl! sier Gjelseth.

Spretter champagnen

Da første episode av Big Brother ble sendt for 98 dager siden, ble det ny seer-rekord for kanalen. 723 000 seere fulgte Lars Joakim, Anita, Rodney og de andre deltakerne inn i huset. Den gang ville ikke Gjelseth sprette champagnen.

Det vil han nå.

- Vi skal ha fest om 14 dager, og da skal dette markeres. Men jeg tipper at det er noe ekstra i kantina i dag, i anledningen tallene.

Gjelseth sier at Big Brother har gitt kanalen en økonomisk opptur.

- Vi er storfornøyde. Det har gått svært bra. I mars fikk vi ny omsetningsrekord. Den ble slått allerede i mai. Alt snakk om at vi har tapt penger på Big Brother er bullshit, sier han til Dagbladet.no.

Fire BB-rekorder

Big Brother har satt fire nye seer-rekorder for TVNorge. Rekorden før programmet begynte, stammet fra fotballkampen mellom Chelsea og Vålerenga i cupvinnercupen. 580 000 mennesker så kampen. Den rekorden ble slått av åpningsshowet i Big Brother (723 000), to Big Brother-direkte-sendinger (744 000 og 763 000), før gårsdagens sending knuste alle tidligere rekorder.