Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

TVNorge tar foreløpig «Lost i time» av skjermen

Programmet får en kort pause for å sikre at både spill- og TV-opplevelsen blir så bra som lovet.

STORSATSING: Det interaktive konseptet «Lost in time» blander spillgrafikk og gameshow-underholdning, ved at TV-seerne skal kunne laste ned en app til telefonen sin for å delta i en virtuell verden. Foto: TVNorge
STORSATSING: Det interaktive konseptet «Lost in time» blander spillgrafikk og gameshow-underholdning, ved at TV-seerne skal kunne laste ned en app til telefonen sin for å delta i en virtuell verden. Foto: TVNorge Vis mer

(Dagbladet): Etter en hard start under premieren 25. mars, gikk det galt igjen for TVNorge-programmet «Lost in time» forrige lørdag.

Nå tar programmet en kort pause for å sikre at både spill- og TV-opplevelsen blir så bra som lovet.

– Vi har besluttet å gi programmet en kort pause til over påske. Neste episode kommer på skjermen lørdag 22. april klokken 20.00, sier programdirektør i TVNorge og Discovery Networks, Eivind Landsverk, i en pressemelding.

Grunnen for pausen er at teknikerne skal få tid til å forsikre seg om at både små barnesykdommer og større serverproblemer blir ryddet av veien.

– Vi har fortsatt tro på formatet og stor tillit til gjengen i The Future Group som leverer den banebrytende spillteknologien. Det er viktig å huske at med så avansert teknologi, er det ikke uvanlig med startvansker i utrullingen. Det er uheldig at det rammer seerne våre, og vi beklager til alle som har benket seg og opplevd problemer med tilgang til appen under sending, sier Landsverk.

Problem med server

I programmet konkurrerer tre deltakere i en studiosending ledet av Fridtjof Nilsen. Vinneren kan få med seg inntil én million kroner. Samtidig kan en heldig vinner hjemme i stua stikke av med like mye.

Ifølge TVNorge har appen til programmet fått mer enn 100.000 brukere. Problemene hittil har i hovedsak vært tilknyttet serverne.

– Etter første sending, avdekket vi et vesentlig problem hos en leverandør. Vi har skiftet server, samt gjort betydelige oppgraderinger og endringer i systemets infrastruktur. Våre teknikere melder heldigvis at feilene denne lørdagen var mindre omfattende enn dem vi så i første episode. Vi vil nå ta oss tid til å gjøre reparasjoner, og gleder oss til å være tilbake 22. april, sier Bård Anders Kasin, daglig leder i The Future Group.

Det er også mulig å delta i turneringer i appen gjennom uka. De daglige turneringene vil fortsette i appen som vanlig, og det vil bli gjennomført test-turneringer løpende i tiden som kommer for å fortsette stresstestingen.

Nedgang i TV-seere

De tekniske problemene ser også ut til å ha ført til en sterk nedgang i antall TV-seere. Lørdagens program ble ifølge TVNorges egne tall sett av 63.000 seere, mens første program ble sett av 111 000 personer i gjennomsnitt.

Det interaktive konseptet blander spillgrafikk og gameshow-underholdning, ved at TV-seerne skal kunne laste ned en app til telefonen sin for å delta i en virtuell verden. På grunn av tekniske problemer var det ingen av TV-seerne som kom inn i appen, og fikk deltatt i spillet under første program. Publikum hadde også problemer med å komme seg inn i appen da andre program ble sendt, lørdag.

Kritikk på sosiale medier

Mange hadde problemer med spillopplevelsen lørdag, og uttrykte sin frustrasjon på programmets Facebook-gruppe:

«Etter to lørdagskvelder klar med mobilen er tålmodigheten slutt. Setter heller på lokalradioen neste lørdag», skriver en.

«Dette gidder jeg ikke å bruke tiden min på lenger. Takk for meg! Dette blir nok nedlagt håper jeg», mener en annen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media