Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

TVNorge-topp Harald Strømme går av på dagen. Er uenig med eierne

Har jobbet i selskapet åtte år.

FERDIG: Administrerende direktør i Discovery Networks Norge og Sverige, Harald Strømme, slutter som toppsjef i selskapet. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
FERDIG: Administrerende direktør i Discovery Networks Norge og Sverige, Harald Strømme, slutter som toppsjef i selskapet. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Administrerende direktør i Discovery Networks Norge og Sverige, som eier blant annet TVNorge, Harald Strømme, slutter, skriver selskapet i en pressemelding torsdag.

- Jeg går på dagen. Det er naturlig når jeg som leder er uenig med eierne. Beslutningen er ikke tatt i affekt, men det har vært en prosess over tid, sier Strømme til Dagbladet.

- Deler oppfatning

Han ønsker ikke å utdype grunnlaget for fratredelsen. Direktør for digitale tjenester og utvikling i Norden, Sindre Østgård, tar følge med Strømme ut av selskapet. Østgård har blant annet bakgrunn fra NRK hvor han var toneangivende i utviklingen av kringkasterens svært suksessfulle digitale tjenester.

En kompetanse som gjorde at Strømme rekrutterte ham til Discovery i fjor sommer, for å utvikle strømmetjenesten D-play.

- Jeg hentet Østgård fordi han er den beste i Norden til å være med på slike endringer. At han også forlater Discovery skyldes at vi deler oppfatning om hva som skal til for å rigge selskapet for framtida, sier Strømme.

- Nå skal jeg puste litt ut, men jeg har lysbetonte og konkrete planer sammen med flinke folk, forteller den tidligere Discovery-direktøren.

- Drastisk

Medieekspert og tv-sjef i Carat, Morten Wiberg, er svært overrasket over nyheten.

- Discovery har vært i positiv vekst i flere år, og med satsingen på blant annet eliteserien i fotball og OL har de mange nye ting å se fram til, sier Wiberg til Dagbladet

- Dette virker drastisk og man kan bare spekulere i hvorfor. For eksempel kan det være uenigheter rundt den digitale satsingen, fortsetter Wiberg som mener at strømmetjenetesten til TVNorge og Discovery, D-play, burde «ha kommet lenger».

- De ligger bak MTG (TV3 red.anm.) og TV 2. Den burde vært mer synlig nå, men det er fortsatt tid igjen, sier eksperten.

- Ulikt syn på suksess

Harald Strømme forteller at avgjørelsen er vemodig.

- Jeg har vært her i åtte og er stolt over alt vi har fått til. Jeg er fryktelig glad i menneskene i organisasjonen. Vi har lagt bak oss et lite stykke tv-historie. Blant annet har vi doblet markedsandelen, og mangedoblet omsetning og bunnlinja, sier Strømme.

- Vi skal sende OL neste år og eliteserien i år. Vi har trukket til oss det som kan krype å gå av norsk humortalent, og er blitt norgesmestere i humor. Hvem skulle trodd det for noen år siden, spør Strømme.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling