TVNorge-topp Harald Strømme går av på dagen. Er uenig med eierne

Har jobbet i selskapet åtte år.

FERDIG: Administrerende direktør i Discovery Networks Norge og Sverige, Harald Strømme, slutter som toppsjef i selskapet. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
FERDIG: Administrerende direktør i Discovery Networks Norge og Sverige, Harald Strømme, slutter som toppsjef i selskapet. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Administrerende direktør i Discovery Networks Norge og Sverige, som eier blant annet TVNorge, Harald Strømme, slutter, skriver selskapet i en pressemelding torsdag.

- Jeg går på dagen. Det er naturlig når jeg som leder er uenig med eierne. Beslutningen er ikke tatt i affekt, men det har vært en prosess over tid, sier Strømme til Dagbladet.

- Deler oppfatning

Han ønsker ikke å utdype grunnlaget for fratredelsen. Direktør for digitale tjenester og utvikling i Norden, Sindre Østgård, tar følge med Strømme ut av selskapet. Østgård har blant annet bakgrunn fra NRK hvor han var toneangivende i utviklingen av kringkasterens svært suksessfulle digitale tjenester.

En kompetanse som gjorde at Strømme rekrutterte ham til Discovery i fjor sommer, for å utvikle strømmetjenesten D-play.

- Jeg hentet Østgård fordi han er den beste i Norden til å være med på slike endringer. At han også forlater Discovery skyldes at vi deler oppfatning om hva som skal til for å rigge selskapet for framtida, sier Strømme.

- Nå skal jeg puste litt ut, men jeg har lysbetonte og konkrete planer sammen med flinke folk, forteller den tidligere Discovery-direktøren.

- Drastisk

Medieekspert og tv-sjef i Carat, Morten Wiberg, er svært overrasket over nyheten.

- Discovery har vært i positiv vekst i flere år, og med satsingen på blant annet eliteserien i fotball og OL har de mange nye ting å se fram til, sier Wiberg til Dagbladet

- Dette virker drastisk og man kan bare spekulere i hvorfor. For eksempel kan det være uenigheter rundt den digitale satsingen, fortsetter Wiberg som mener at strømmetjenetesten til TVNorge og Discovery, D-play, burde «ha kommet lenger».

- De ligger bak MTG (TV3 red.anm.) og TV 2. Den burde vært mer synlig nå, men det er fortsatt tid igjen, sier eksperten.

- Ulikt syn på suksess

Harald Strømme forteller at avgjørelsen er vemodig.

- Jeg har vært her i åtte og er stolt over alt vi har fått til. Jeg er fryktelig glad i menneskene i organisasjonen. Vi har lagt bak oss et lite stykke tv-historie. Blant annet har vi doblet markedsandelen, og mangedoblet omsetning og bunnlinja, sier Strømme.

- Vi skal sende OL neste år og eliteserien i år. Vi har trukket til oss det som kan krype å gå av norsk humortalent, og er blitt norgesmestere i humor. Hvem skulle trodd det for noen år siden, spør Strømme.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer