Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

TVNorge trosser Trond Giske

Sier ja til politisk reklame.

TROSSER GISKE:  
TVNorge har konkludert med at det norske totalforbudet mot politisk reklame på TV er ulovlig, sier administrerende direktør og sjefredaktør Harald Strømme til sin egen kanal.
Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
TROSSER GISKE: TVNorge har konkludert med at det norske totalforbudet mot politisk reklame på TV er ulovlig, sier administrerende direktør og sjefredaktør Harald Strømme til sin egen kanal. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

TVNorge vil tilby gratis reklametid verdt mer enn en million kroner til landets 13 største partier.

Dermed trosser kanalen kulturminister Trond Giske og Medietilsynets forbud mot politisk TV-reklame i Norge.

— TVNorge har konkludert med at det norske totalforbudet mot politisk reklame på TV er ulovlig, sier administrerende direktør og sjefredaktør Harald Strømme til sin egen kanal.

Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg fastslo i desember at TV Vest ikke gjorde noe ulovlig da de sendte reklame for Pensjonistpartiet før valget i 2003 og konkluderte med at det norske forbudet mot politisk TV-reklame strider mot menneskerettighetene. TVNorge bruker nå denne dommen til å rettferdiggjøre sin egen beslutning om å sende politisk TV-reklame.

— Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg står over norsk rett, sier Strømme.

TVNorge vil nå gi bort reklametid til de partiene som stiller lister i flertallet av landets fylker. Dermed avholder kanalen seg fra å selge politisk reklame og dermed tjene penger på det.

— Vi mener vi kunne gjort det i fraværet av et fungerende lovverk, men vi er ikke tilhengere av et uregulert frislipp, og ber derfor Kulturdepartementet ta initiativ til et nytt lovverk som regulerer all politisk reklame, sier Strømme.

Det ble i forrige uke klart at TV 2 ikke vil sende politisk reklame før valget i høst.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling