TVNorge trosser Trond Giske

Sier ja til politisk reklame.

TROSSER GISKE:  
TVNorge har konkludert med at det norske totalforbudet mot politisk reklame på TV er ulovlig, sier administrerende direktør og sjefredaktør Harald Strømme til sin egen kanal.
Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
TROSSER GISKE: TVNorge har konkludert med at det norske totalforbudet mot politisk reklame på TV er ulovlig, sier administrerende direktør og sjefredaktør Harald Strømme til sin egen kanal. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

TVNorge vil tilby gratis reklametid verdt mer enn en million kroner til landets 13 største partier.

Dermed trosser kanalen kulturminister Trond Giske og Medietilsynets forbud mot politisk TV-reklame i Norge.— TVNorge har konkludert med at det norske totalforbudet mot politisk reklame på TV er ulovlig, sier administrerende direktør og sjefredaktør Harald Strømme til sin egen kanal.

Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg fastslo i desember at TV Vest ikke gjorde noe ulovlig da de sendte reklame for Pensjonistpartiet før valget i 2003 og konkluderte med at det norske forbudet mot politisk TV-reklame strider mot menneskerettighetene. TVNorge bruker nå denne dommen til å rettferdiggjøre sin egen beslutning om å sende politisk TV-reklame.

— Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg står over norsk rett, sier Strømme.TVNorge vil nå gi bort reklametid til de partiene som stiller lister i flertallet av landets fylker. Dermed avholder kanalen seg fra å selge politisk reklame og dermed tjene penger på det.

— Vi mener vi kunne gjort det i fraværet av et fungerende lovverk, men vi er ikke tilhengere av et uregulert frislipp, og ber derfor Kulturdepartementet ta initiativ til et nytt lovverk som regulerer all politisk reklame, sier Strømme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer