TVNorge vil ha politiattest fra reality-deltakere

Etter Svetlana-tragedien i Spania.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går fortalte Dagbladet.no om spansk-russiske Svetlana (30), som ble drept etter at hun sa nei til et frieri fra ekskjæresten på et talkshow.

Ekskjæresten Ricardo Navarro var allerede før det mislykkede frieriet dømt til fengsel for vold mot Svetlana, noe tv-kanalen Antena 3 sier de ikke visste.

Det finnes ingen liknende norske talkshow, men også i Norge har det vært episoder der voldsdømte har vært med i realityserier. TVNorge er blant dem som nå vil skjerpe rutinene.

- Bruker kriminelle

- Det er et problem at vi ikke kan be om politiattest av realitydeltakere. Inntil videre er vi helt avhengig av at folk forteller sannheten når vi spør om det er noe vi bør vite om fortida deres, sier TVNorge-direktør Eivind Landsverk til Dagbladet.

I 2005 ble voldsdømte Michael Wibecan kastet ut av Big Brother-huset, ifølge TVNorge fordi han hadde en voldsdom han ikke hadde opplyst om. Wibecan hevder derimot at kanalen løy om begrunnelsen. Selv hevdet han at voldsdommen var det første han opplyste om da han kom på intervju:

- Det er bare tull. De bruker deltakernes kriminelle fortid til å dra inn seere, sa han til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer