TVNorge vil ha utroskaps-TV

TVNorge vil gå enda lenger enn de gjør med Big Brother. Ledelsen i TV-kanalen bekrefter overfor Dagbladet.no at de vurderer om de skal vise den omstridte kikker-såpa Temptation Island på norske TV-skjermer til høsten.

- Vi ønsker oss en norsk versjon med norske deltakere, sier TVNorge-sjef Pål Trælvik til Dagbladet.no etter møtet om høstens sendeplan.

Trælvik sier at en norsk utgave vil bli annerledes fra den amerikanske. Men på direkte spørsmål om hvordan konseptet vil bli i Norge, blir Trælvik hemmelighetsfull. - Det får du ikke ut av meg. Du får vente og se.

Men TVNorge-redaktøren røper at en eventuell norsk versjon skal tilpasses et norsk marked.

Handlingen i Temptation Island-serien er enkel: Fire unge par i 20-årene, som har problemer med forholdet, er på en øde øy. Sammen med dem bor 13 sexy kvinner og menn. De fire mennene fra parforholdene, bor sammen med de 13 single kvinnene, mens partnerne deres bor med de 13 single mennene.

Utroskap

Programmet har blitt refset fordi det oppfordrer til utroskap. Også TVNorge, som viser Big Brother, har tidligere kviet seg for å ta i serien.

- Jeg tror ikke programmet «Temptation Island» passer i Norge. I USA er det bare kjærestepar som deltar, ikke samboere eller gifte. I Norge spiller det å være par en annen rolle. Man er par, får barn sammen, og har et livslangt samliv sammen. Derfor er utroskap i et parforhold helt annerledes i Norge enn i USA. Programmet ville sikkert fått mange seere. Men jeg takker nei, sa TVNorge-sjef Pål Trælvik til Dagbladet for ganske nøyaktig to måneder siden.

Norske deltakere

Nå har Pål Trælvik og TVNorge imidlertid endret oppfatning.

- Hva er det som har fått dere til å endre mening om Temptation Island?

- Da så vi på det amerikanske formatet, som vi ikke har sansen for. Men på samme måte som vi har laget et annerledes Big Brother, skal vi få til å lage et annerledes Temptation Island, sier han til Dagbladet.no.

- Vi ønsker oss et norsk program med norske deltakere, tilpasset norske seere. Programmet må passe norsk kultur og norsk profil, fortsetter Trælvik.

Ifølge Kampanje utelukker ikke TVNorge at de vil dele på kostnadene med søsterkanalene i våre naboland, slik de tidligere har gjort med andre programmer.

TVNorges informasjonsansvarlig, Jens Petter Gjelseth, sier til Dagbladet.no at den endelige avgjørelsen vil bli fattet innen de nærmeste to-tre ukene.

UTROSKAP: I "Temptation Island" fristes deltagerne til utroskap. TVNorge vurderer å sende programmet.Foto: SCANPIX