GJØR OPPTAK:Jarle Andhøy har med seg kamera og filmer ekspedisjonen han er ute på, der han vil finne svar på hva som gikk galt da Berserk og mannskapet forliste i fjor.
Foto: Agnete Brun / Dagbladet
GJØR OPPTAK:Jarle Andhøy har med seg kamera og filmer ekspedisjonen han er ute på, der han vil finne svar på hva som gikk galt da Berserk og mannskapet forliste i fjor. Foto: Agnete Brun / DagbladetVis mer

TVNorge vil sende fra Jarle Andhøys nye ekspedisjon

TVNorge vil gjerne sende opptak fra ekspedisjonen Jarle Andhøy akkurat har lagt ut på.

I en blogg hyller TVNorge-dirketøren Harald Strømme Jale Andhøy og ønsker ham lykke til på sitt nye oppdrag i Antarktis.

Samtidig refser han medier og myndigheter som kritiserer ham.

Uten TVNorges hjelp «Hvis noen var i tvil: Jeg heier på Jarle Andhøy».

Slik åpner Harald Strømme bloggen, som ble lagt ut på TVNorges sider i ettermiddag, torsdag 26. januar.

Han opplyser at TVNorge verken deltatt i planleggingen av den ekspedisjonen han akkurat har påbegynt eller bidratt til gjennomføringen av den.

«Viser det gjerne» På tampen av sin engaserte blogg og støtte til Andhøy, skriver han:

«Berserk-ekspedisjonene blir alltid filmet og dokumentert.»

«Det er først når ekspedisjonen er over at kringkaster tar stilling til hvorvidt det skal bli TV-serie av det. Slik var det i NRK, og sånn er det også i TVNorge. Og kommer han hjem med godt tv-materiale denne gangen, viser jeg det gjerne til det norske folk.»

Mer dramatikk De andre ekspedisjonen Jarle Andhøy og Berserk har gjennomført, er blitt vist på tv.

Med håndholdt kamera dokumenterer Andhøy og mannskapet det som skjer.

Derfor tyder alt på at det blir mer dramatikk og oppleverser fra isødet når eventyreren leter etter svare på hvorfor Berserk med tre besetningsmedlemmer forsvant i fjor.

Krasst oppgjør TVNorge-sjefen tar et krast oppgjør mot Jarle Andhøys kritikere:

«I skrivende stund leker nordmannen katt og mus med den newzealandske marinen på vei mot Rosshavet for å finne svar på hva som skjedde da tre av hans kamerater forsvant for ett år siden.»

«Den pompøsiteten som nå utvises av en massiv flokk bedrevitere og byråkrater i media, er både malplassert og uberettiget.»

«Når NRK spør UD om «det er flaut at Norge ikke kan gjøre rede for egne borgere», er det egentlig spørsmålet som er litt flaut. Og når UD sier at dette «setter Norge i et dårlig lys internasjonalt» er man i ferd med å miste klarsynet.»

REFSER OG STØTTER: 
TVNorge sjef Harald Strømme gir sin støtte til Jarle Andhøys pågående ekspedisjon og refser dem som kritiserer ham.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
REFSER OG STØTTER: TVNorge sjef Harald Strømme gir sin støtte til Jarle Andhøys pågående ekspedisjon og refser dem som kritiserer ham. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer