Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«LOST IN TIME»

TVNorges nye storsatsing brøt sammen før første program var ferdig: - Vi er utrolig lei oss

«Lost in time» ble «Lost in connection» da TV-seerne faktisk skulle bruke teknologien TVNorge tilbød dem.

STORSATSING: Det interaktive konseptet «Lost in time» blander spillgrafikk og gameshow-underholdning, ved at TV-seerne skal kunne laste ned en app til telefonen sin for å delta i en virtuell verden. Foto: TVNorge
STORSATSING: Det interaktive konseptet «Lost in time» blander spillgrafikk og gameshow-underholdning, ved at TV-seerne skal kunne laste ned en app til telefonen sin for å delta i en virtuell verden. Foto: TVNorge Vis mer

(Dagbladet): - Har dere trøbbel?

- Ja!

Det svarer mediesjef Hanne McBride i Discovery Norway, etter at lanseringen av TVNorges nye, store lørdagssatsing «Lost in time» slett ikke gikk etter planen lørdag kveld.

Det interaktive konseptet «Lost in time» blander spillgrafikk og gameshow-underholdning, ved at TV-seerne skal kunne laste ned en app til telefonen sin for å delta i en virtuell verden. Men samtidig som TVNorge har håpet at konseptet skulle appellere til hundretusener av nordmenn, viser det seg at teknikken ikke var i stand til å håndtere at publikum faktisk benyttet seg av den.

- Vi har testet og testet og testet. Men det er ikke mulig å teste for det trøkket som blir, slår McBride fast i kveld.

Serverfeil

- Det som skjer er at en del brukere har problemer med å komme inn på appen. Det er en serverfeil hos Oracle som såvidt jeg er blitt informert om, bare gjelder deres leveranse til oss. La meg være raskt ute med å beklage dette for alle som har benket seg. Det var ikke sånn det skulle være å spille «Lost in time», sier Hanne McBride til Dagbladet.

Kanalen vet ikke hvor mange som er rammet av den tekniske feilen, men holder døra såvidt åpen for at alle brukerne kan rekke å komme inn før programmet er slutt.

FEILMELDING: Slik så det ut for mange TVNorge-seere i kveld. Foto: Endre Vellene 
FEILMELDING: Slik så det ut for mange TVNorge-seere i kveld. Foto: Endre Vellene  Vis mer

Rasende seere

På TV-kanalens Facebook-profil er seerne rasende. I skrivende stund har snart 200 TV-seere lagt ut en kommentar:

- Katastrofe! Sååå dårlig når ni har hypet opp dette i flere uker med reklamer her og der, skriver en TV-seer på TVNorges Facebook-side.

- Det er jo helt utrolig at dere ikke har tatt høyde for dette! Tekniske problemer i første program. Flaut, skriver en annen.

En tredje TV-seer er krystallklar:

- Håpløst TvNorge, her sitter familien benket og klar til å spille hjemmefra men ingenting virker. Hvordan er det mulig i 2017 å reklamere for et slikt program uten å teste appen først? Er bare å boikotte hele møkkakanalen!

- Utrolig lei oss

- Vi er utrolig lei oss overfor dem som ikke får spilt - men håper at de samtidig synes det er gøy å se programmet på TV. Selv om det er et utrolig lite plaster på såret, sier McBride.

Da TVNorge lanserte programmet beskrev de teknologien slik:

- Ved å kombinere spillteknologi og effekter kjent fra store Hollywood-produksjoner, introduseres norske TV-seere for en annerledes TV-kveld for hele familien. Vi plasserer virkelige mennesker inn i en virtuell verden, og lar publikum hjemme i stua delta med mobiltelefon eller nettbrett .

Gigantisk premie

Hver uke konkurrerer tre deltakere i en studiosending ledet av Fridtjof Nilsen, opplyser kanalen. Vinneren kan få med seg inntil én million kroner. Samtidig kan en heldig vinner hjemme i stua stikke av med like mye.

Gründer Bård Anders Kasin, som har erfaring fra effektmakeriet på de to gigantiske «Matrix»-oppfølgerne «Reloaded», og «Revolutions», har tidligere uttalt overfor Dagbladet at han tror såkalt «mixed reality» er det nye store.

- Vi plasserer virkelige mennesker inn i en virtuell verden og lar publikum hjemme i stua delta med mobiltelefonen. Se for eksempel for deg at en deltaker blir satt i en virtuell Formel 1-bil for å kjøre Monaco Grand Prix. På tv-skjermen ser du deltakeren kjøre i løpet, mens du på mobilen din kan konkurrere med egen bil i samme løp, forklarte Kasin i fjor høst.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media