Tvunget til lovbrudd

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) gikk i slutten av februar til aksjon og arresterte tre menn av somalisk opprinnelse, mistenkt for finansiering av terrorvirksomhet i Somalia. Denne aksjonen har fått en overraskende og positiv konsekvens: den har gjenåpnet debatten omkring hawala-virksomhetens juridiske status i Norge. Debatten beveger seg nå i positiv retning. Finansdepartementet har bedt Kredittilsynet om en vurdering som skal foreligge i løpet av september i år. Nødvendigheten av å legalisere hawala også i Norge blir anerkjent av stadig flere. I denne sammenheng er det nyttig med en oppsummering av viktige fakta og argumenter.

Når en katastrofe inntreffer et sted i verden, er det vanlig at store pengebeløp overføres internasjonalt. Jordskjelvet i Pakistan i oktober 2005 utløste en enorm humanitær respons i den norske befolkningen, og særlig blant dem med bakgrunn fra Pakistan. Mange flyktninger fra krigsherjede land har fortsatt slektninger som befinner seg i en konstant krise. Det er urimelig å mistenkeliggjøre disse flyktningenes helt naturlige ønske om å sende penger til sine kjære.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer