«Twilight»-oppfølger er norsk og internasjonal bestselger

Selv om du kan lese den gratis på nett.

||| Flere av Stephenie Meyers «Twilight»-bøker har hatt fast tilholdsted på den norske boklista det siste året. Dermed burde det ikke overraske noen at hennes siste bok også blir en suksess.

«Bree Tanners korte nye liv» er en spin off-fortelling, eller en slags oppfølger til bok nummer tre i serien.

Den bykser inn på 7. plass på boklista for uke 23 - den første uka den var i butikkene.

Kan leses gratis
Boka har også gjort det bra internasjonalt. I Storbritannia ble det solgt nesten 90 000 eksemplarer i løpet av lanseringsdagen 5. juni, noe som sendte boka rett til topps på den britiske boklista, ifølge avisa the Guardian. Dette gjorde boka til en av landets raskest solgte bøker gjennom tidene.

Boka har hittil solgt omkring 700 000 eksemplarer i USA, ifølge Entertainment Weekly. Den topper for øyeblikket boklista til USA Today.

Alt dette til tross for at du faktisk ikke trenger å kjøpe boka for å lese den.

Boka kan leses gratis på Breetanner.com fram til 5. juli - «En spesiell gave fra Stephenie Meyer til fansen hennes», som det heter seg på nettsiden. Boka kan imidlertid verken lastes ned eller skrives ut på papir, og fungerer slik sett nokså dårlig som strandlektyre i sommer.

Nye på boklista
Stephenie Meyers siste bok i «Twilight»-serien, «Ved Daggry», ligger for øyeblikket på 12. plass på boklista. Den kommer dermed ikke til syne på Dagbladets liste, som bare viser bøker fra 1. til 10. plass.

Nye på dagbladlista, og dermed nye bøker i Dagbladets prosjekt for leseranmeldere, er imidlertid Johan Theorins nye bok «Blodleie» og Karin B. Holmquists «Potensgiverne».

På generell liste har Andrew Davenports Drømmehagen-trykkebok «Rare lyder» gjort comeback, mens Eirik Myhrs aktivitetsbok «Den kjempekule kjedsomhetsknuser'n» har klatret oppover. Roy Jacobsens «Vidunderbarn» har gjort innhopp på pocketlista, mens Pascal Merciers «Nattog til Lisboa» har klatret oppover igjen.