Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Twilight»-skaperne lager Jo Nesbø-film

«Hodejegerne» til Hollywood.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jo Nesbø-romanen «Hodejegerne» er filmatisert med Aksel Hennie i hovedrollen og kommer på kino i Norge i august og etterhvert i en rekke andre land. Nå vil også Hollywood filmatisere Nesbøs eneste krimroman som ikke handler om Harry Hole.

Det hevder hvertfall det amerikanske filmnettstedet Twitch, som skriver at det amerikanske filmstudioet Summit Entertainment har sikret seg rettighetene til romanen. Saken ble tidligere i dag omtalt på Nettavisen.

Summit er samme selskap som står bak den enormt populære filmserien basert på Stephenie Meyers «Twilight»-romaner.

Samarbeid Ifølge Twitch skal Summit lage filmen i samarbeid med det svenske produksjonsselskapet Yellow Bird, som står bak både «Millennium»-trilogien basert på Stieg Larssons bøker, og den norske «Hodejegerne».

Det har ikke lyktes Dagbladet å få bekreftet saken fra Nesbø eller Yellow Bird i dag.

Jo Nesbø har solgt filmrettighetene til Harry Hole-bøkene til det britiske produksjonsselskapet Working Title, men filmatiseringene kan ikke starte før britene har funnet både en regissør og skuespillere som Nesbø selv kan gå god for.

Frie tøyler Suksessforfatteren har ikke vært like streng med «Hodejegerne», den frittstående romanen fra 2008 som ikke inngår i sagaen om Harry Hole. Her har filmskaperne fått frie tøyler.

Alle rettighetene til boka har han donert til sin egen stiftelse, som arbeider for å gi barn i u-land lese- og skriveferdigheter og mottar royalties fra filmatiseringene.

Den norske actionfilmen ble godt mottatt av internasjonale distributører da det ble holdt lukkede visninger under årets filmfestival i Cannes.

I STØTET: Det er ikke bare amerikanske boklesere som er begeistret for Jo Nesbø. Også filmskaperne liker nordmannen. Foto: Lars EIvind Bones /Dagbladet
I STØTET: Det er ikke bare amerikanske boklesere som er begeistret for Jo Nesbø. Også filmskaperne liker nordmannen. Foto: Lars EIvind Bones /Dagbladet Vis mer