Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Twin Peaks» har fått premieredato:
- Dette er ren heroin fra David Lynch

Sesong 3 vises i USA i mai.

TILBAKE IGJEN: «Twin Peaks» er tilbake på skjermen til våren, men det er fortsatt usikkert når og hvor sesong 3 skal sendes i Norge. Foto: Showtime
TILBAKE IGJEN: «Twin Peaks» er tilbake på skjermen til våren, men det er fortsatt usikkert når og hvor sesong 3 skal sendes i Norge. Foto: Showtime Vis mer

(Dagbladet): Lite vites om det kommende gjensynet med kultserien «Twin Peaks», men nå skal endelig premieredatoen for den etterlengtede tredjesesongen være spikret, ifølge det norske filmbransjenettstedet Montages.

Søndag 21. mai sender tv-nettverket Showtime en dobbeltepisode på to timer, skriver The Playlist. Sesongen sendes både lineært og via strømmetilbudet til kanalen, men det er ikke mulig å kjøpe seg strømmetilgang utenfor USA. I England er det tv-kanalen Sky Atlantic som har rettighetene.

- Ren heroin

Administrerende direktør i Showtime, David Nevins, forteller at det ikke kommer flere trailere i forkant av premieren. Videre legger han ingen dempere på forventningene, ifølge Entertainment Weekly.

SKAPEREN: Regissør David Lynch under en pressekonferanse om den kommende «Twin Peaks»-sesongen mandag. Foto: NTB Scanpix
SKAPEREN: Regissør David Lynch under en pressekonferanse om den kommende «Twin Peaks»-sesongen mandag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vi har sett alt sammen, og David Lynch er en av min levetids største filmskapere. Dette er ren heroin fra Lynch og jeg er veldig glad for at vi skal sende sesongen, uttalte Nevins under en pressekonferanse.

Lite vites imidlertid om når vi her hjemme kan få glede av tredjesesongen, men sesong 1 og 2 er tilgjengelig i spilleren til HBO Nordic. De har også strømmerettigheter på flere andre Showtime-serier, så det er nærliggende å tro at også sesong 3 dukker opp hos giganten.

- Sesongen er låst

HBO Nordic ønsker derimot ikke å bekrefte dette overfor Dagbladet på nåværende tidspunkt. NRK forteller på sin side at de ikke har planer om å sende «Twin Peaks» denne våren.

- Sesongen er låst i en avtale i Norge. NRK sendte den originale serien, så det hadde vært et hyggelig gjensyn for oss, men vi må forholde oss til nåværende markedssituasjon, sier innkjøpssjef i NRK, Fredrik Luihn til Dagbladet.

Fans verden over kunne i fjor glede seg over nyheten om at den mystiske småbyen Twin Peaks vekkes til live igjen av mesterregissør David Lynch.

25 år etter

Serien ble et kultfenomen da den gikk på tv i 1990, og allerede i sluttscenen hintet Lynch om at det kom en oppfølger 25 år seinere.

- Vi sees igjen om 25 år, sier Laura Palmer til Dale Cooper.

«Den lille nordvestlige småbyen Twin Peaks i Washington blir rystet etter funnet av den unge balldronningen Laura Palmers lik, innpakket i plastikk på elvebredden», skriver HBO om den 25 år gamle serien.

Det må også nevnes at spinoff-filmen «Twin Peaks: Fire Walk With Me» kom i 1992. Også den er regissert av Lynch.

Ifølge NTB har Lynch funnet plass til hele 217 roller i Showtime-produksjonen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media