KEISERINNE: Joan Chen spiller keiserinnen av Yuan-dynastiet, etterkommerne av Djengis Khan, i en ny serie om Marco Polo. Foto: NTB Scanpix
KEISERINNE: Joan Chen spiller keiserinnen av Yuan-dynastiet, etterkommerne av Djengis Khan, i en ny serie om Marco Polo. Foto: NTB ScanpixVis mer

«Twin Peaks»-skuespiller med i Espen og Joachims nye Netflix-serie

Spiller keiserinne.

(Dagbladet): Den norske duoen Espen Sandberg og Joachim Rønning har vært med å regissere den kommende Netflix-serien «Marco Polo».

Det er den relativt ukjente Lorenzo Richelmy som skal spille hovedrollen, og i dag kom det også flere tilskudd på rollelista, skriver Variety.

Blant dem er Joan Chen, som skal spille keiserinne av Yuan-dynastiet. Hun er mest kjent i vestlig tv-kultur for rollen som Josie Packard i «Twin Peaks».

«Marco Polo» er basert på den italienske oppdageren Marco Polos eventyr, og gjøres i samarbeid med det velkjente produksjonsselskapet The Weinstein Company, Dan Minahan og John Fusco. 

- Tidløs fortelling - John Fusco og hans team har sammen skapt en tidløs fortelling med ingredienser som makt, eventyr, svik og begjær. Historien kombinerer god fortellerkunst og høy filmatisk kvalitet, sier innholdsansvarlig i Netflix, Ted Sarandos i en pressemelding.

Serien vil ha premiere i alle land hvor Netflix er tilgjengelig mot slutten av 2014, og vil komme i ni deler.

- Svært fornøyde Filmmagnaten Harvey Weinstein er selv fornøyd med å få Fusco og hans team med på laget. 

- Etter suksess med serier som House of Cards og Orange is the New Black er det tydelig at Netflix har funnet en god oppskrift med sitt Originals-innhold. Vi er svært fornøyde med å samarbeide med Netflix og John Fusco og hans team på dette prosjektet, sier The Weinstein Company-president Harvey Weinstein.