Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Twin Peaks snart komplett på dvd

Den lenge savnede sesong 2 i salg fra nyåret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den nordiske avdelingen av Paramount bekrefter at «Twin Peaks», sesong 2, blir å få tak i på dvd fra 31. januar.

Første sesong av kult-tv-serien fra 1989 har lenge vært å få tak i, mens den splitter pine gale andresesongen bare har vært å få tak i på VHS. Grunnen er opphavsrettsstrid.

To omganger

Paramount, som opprinnelig satt på rettighetene til hele serien, fikk disse tilbake i september i fjor. Arbeidet med dvd-en var da godt i gang, skal vi tro Twin Peaks Gazette, et av mange Twin Peaks-forum på nettet.

Paramount forteller at andre sesong kommer i to omganger. De to boksene inneholder de 22 episodene som ble vist på tv, med forbedret lyd- og bildekvalitet. Hver boks består av tre plater, og begge har spilletid på åtte timer og 15 minutter.

Ifølge Twin Peaks Gazette skal også intervjuer med flere av Twin Peaks-skuespillerne ha blitt spilt inn til ekstramaterialet, og David Lynch har hatt ansvaret for utgaven.

Lanseringen har blitt utsatt en rekke ganger. En oversikt på Noscope.com viser at den skulle kommet i mai neste år, men nå er altså datoen framskyndet:

Del 1 er klar 31. januar 2007, mens del to må vente til april.

HEDRET: David Lynch viser fram gulløven han fikk for sitt arbeid under Venezia filmfestival i september i år. Foto: AP / SCANPIX
HEDRET: David Lynch viser fram gulløven han fikk for sitt arbeid under Venezia filmfestival i september i år. Foto: AP / SCANPIX Vis mer

Krevde lansering

Et opprop har lenge sirkulert på nettet - og funnet veien inn til e-postkassene til ansatte i selskapene som har kranglet om rettighetene til andre sesong (Artisan, Paramount og Universal):

- Vi, forbrukerne har allerede kjøpt første sesong på dvd og vi er veldig fornøyde med kvaliteten på både video og lys. Da vi kjøpte produktet, var det med en forventning om at selskapet deres ville lansere hele serien på dvd og ikke bare første sesong. Vi ser fram til en snarlig lansering av hele andre sesong på dvd, med samme bilde- og lydkvalitet som første sesong, står det i oppropet.

FORSINKET DVD-EN: Også arbeidet med Lynchs nye film «Inland Empire» har forsinket lanseringen av andre sesong av «Twin Peaks». Nå kommer den - i to bokser.
SNART I SALG: Sesong 2 av kultserien «Twin Peaks».
Hele Norges coronakart