Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Twitter + hype = Twype?

Thomas Eriksen kan ha skapt et nytt begrep.

SE OPP: Thomas Eriksen (26) er mannen bak det som fort kan være historiens førstetwype, Lars Vaulars «Rett opp og ned»-singel. — Vi hadde en session på seks timer, og la ned fire låter. Alt bare funka som claaaaackwork. Under Bylarm debuterer han som artist, konserter på Blå og Sentrum Scene. FOTO: SIV JOHANNE SEGLEM
SE OPP: Thomas Eriksen (26) er mannen bak det som fort kan være historiens førstetwype, Lars Vaulars «Rett opp og ned»-singel. — Vi hadde en session på seks timer, og la ned fire låter. Alt bare funka som claaaaackwork. Under Bylarm debuterer han som artist, konserter på Blå og Sentrum Scene. FOTO: SIV JOHANNE SEGLEM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Sjekk alle Bylarm-sakene her

— Men det var jo egentlig kjipt også. Jeg digga jo Per da han hadde den derre sjuke manken sin. Da det så ut som han nesten hadde afro, fordi håret var så tupert. Og selvfølgelig , da jeg endelig fikk sett dem live, på «Crash Boom Bang»-turneen sin, hadde han plutselig lagt an langt, blondt hår.

I et platestudio på Aker Brygge sitter Thomas Eriksen (26) og snakker om Per Gessle. Per Gessle i Roxette, som han er blodfan av. «Per Gessle for life», som han kaller det. Han snakker også om Prince og Quincy Jones. Produsenter, akkurat som han selv.

Som har satt evige stempel på så godt som alt de har hatt fingrene bortpå.


Fra torsdag til lørdag skal Dagbladet.no streame alle konsertene fra Bylarm-teltet. Sjekk programmet her.

Thomas Eriksen er et navn du kanskje har fått med deg, såfremt du er blant dem som pleier å sjekke liner notes og krediteringer når du kjøper skiver. I så fall vil du allerede være klar over at han har produsert for folk som Mira Craig, Name og Elisabeth Carew — sistnevnte er også kjæresten hans.

Og likevel er det strengt tatt først nå, med bergensrapperen Lars Vaulars beinharde technobanger «Rett opp og ned» at folk har begynt å prate ordentlig om ham. I alle fall dersom det landets musikkbransje på Twitter prater om, er det samme som folk prater om.

— Galskap. Alle skulle vite hvor de kunne høre låta. Det kom til og med et nytt ord for alt ståket etterpå. «Twype». Som i «hype på Twitter». Det er jævlig funny, altså.

Det er uansett ikke først og fremst derfor Thomas Eriksen er et buzz-ord om dagen. Like mye skyldes at han nå gjør en Kanye West, en Pharell, en Timbaland: Under Bylarm står han for første gang på scenen som artist, først på lille Blå, så på digre Sentrum Scene.

— Det er jo dette som er komfortsonen min, sier han og slår ut med armen. Komfortsonen hans er et studio på åtte-ti kvadrat, fylt til taket av gitarer, synther, miksere, en liten hund kalt Bono og et rødt plastikkinstrument som han omtaler som sitt «Marit Larsen-piano».

— Og det har vært det hele tida. Men det er jo også litt av grunnen til at jeg gjør dette. Jeg våget jo egentlig ikke, noe som
ble grunnen til at jeg faktisk burde. Du må pushe deg selv i de retninger livet tar. Det er kult å ta skrittet litt nærmere kanten
av stupet, og kjenne adrenalinet flomme. Men jeg er jo ikke akkurat Kanye West, da. Jeg skal ikke gi ut rapskive, liksom.

— Hva er det du skal gi ut, egentlig?

— Noe mer akustisk, nesten retrorock, med litt elektro der inne et sted. Kaldere og mørkere, men likevel kanskje mer lettspiselig enn den musikken jeg har gjort for andre.

— Vi befinner oss i et poplandskap?

— Å ja, definitivt. Jeg vil kalle det sofistikert pop med litt edge. Følelsesladet, men ikke kjedelig eller trist. Øh, spennende, men ... sofistikert. Han flirer, litt halvveis oppgitt.

— Det er vanskelig å beskrive ens egen musikk, gitt. Jeg får bare håpe folk ikke forventer seg hiphop. For da blir de skuffa.

Thomas er, foruten alt annet, også den 15 år yngre lillebroren til David Eriksen, produsenten og manageren til Tone Damli Aaberge. Studioet hans ligger litt lenger ned i gangen.

— Jeg har vært med David siden jeg var 17, og har hatt muligheten til å lære av en av de proffeste produsentene i landet. Samtidig har jeg jo vært nødt til å bevise min plass. Jeg fant heldigvis tidlig ut at jeg har en egen sjel, og at det var avgjørende
å finne ut hva det er som gjør meg til Thomas Eriksen og ikke bare lillebroren til David Eriksen.

— Tilbake til konserten: Hvordan kommer dette til å se ut fra gulvet?

— Temmelig basic. Ikke noe stort sceneshow. Trommer, bass, gitar, meg på
piano. Men! Jeg kan i alle fall friste med to ting. Torsdag blir den aller første konserten
jeg gjør, noensinne, og de som syns det er spennende vil få noe ut av
det. Og når lørdagen kommer vil vi ha mer erfaring, så da blir det bedre. Man
vinner uansett. Kanskje smiler jeg til og med.

Igjen snakker han om hår.

— Jeg skulle gjerne hatt en sånn Kurt Cobain-sveis nå. Da kunne jeg bare gjemt meg bak den.

Fra torsdag til lørdag skal Dagbladet.no streame alle konsertene fra Bylarm-teltet. Sjekk programmet her.

SJEKK FREDAG: Denne artikkelen har stått på trykk i Dagbladet FREDAG, som denne uka hadde stor guide til band man bør få med seg på Bylarm.
SJEKK FREDAG: Denne artikkelen har stått på trykk i Dagbladet FREDAG, som denne uka hadde stor guide til band man bør få med seg på Bylarm. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!